12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalWeekend decisiv în bătălia pentru play-off în Liga a 2-a. Numai trei...

Weekend decisiv în bătălia pentru play-off în Liga a 2-a. Numai trei sunt norocoase

Finalul sezonului regulat al Ligii a 2-a se anunță unul incendiar, nu mai puțin de 6 echipe luptându-se pentru ultimile 3 locuri din play-off-ul pentru promovare.

Sezonul regulat al ligii secunde se încheie în acest weekend, iar ierarhia finală a campionatului va fi stabilită în urma meciurilor care se vor disputa duminică, 12 martie. Dacă Steaua, Poli Iași și Oțelul Galați și-au asigurat deja biletele în play-off, pentru ultimile 3 locuri disponibile se vor lupta nu mai puțin de 6 formații.

Cele mai mari șanse le au Gloria Buzău, Dinamo și Unirea Dej, care depind doar de rezultatele lor pentru a se califica în play-off. În ultima etapă, Dinamo primește pe teren propriu vizita penultimei clasate, Politehnica Timișoara, formația lui Burcă fiind favorită certă. Unirea Dej joacă în ultima rundă la Slatina, în compania celei mai bune apărări din acest sezon. Pentru Gloria Buzău urmează deplasarea de la Baia Mare, iar în cazul unei victorii echipa din Crâng va încheia sezonul regulat în primele 6, având avantajul meciurilor directe cu cele două formații.

Unirea Slobozia, învinsa buzoienilor din penultima etapă, joacă pe teren propriu cu FC Brașov. O victorie nu ar fi suficientă pentru formația pregătită de Costel Enache, având dezavantajul meciurilor directe cu Dinamo și Gloria. Pentru a se califica în play-off, Unirea Slobozia are nevoie ca una din cele 3 formații, Dinamo, Buzău sau Dej, să facă cel puțin un egal.

Șanse matematice au și Concordia și FC Brașov. Ilfovenii au 29 de puncte și joacă pe terenul celor de la Metaloglobus, în timp ce brașovenii, cu 27 de puncte, vor juca în deplasare la Slobozia. Ambele echipe depind însă și de rezultatele celorlalte formații.

Toate meciurile se vor disputa duminică, 12 martie, de la ora 13:00.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă