7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleVor aranja Mexicul şi Uruguayul meciul direct?

Vor aranja Mexicul şi Uruguayul meciul direct?

La Mondiale se vorbeşte deja de primul „blat”, deşi meciul nu a avut încă loc: e vorba de partida dintre Mexic şi Uruguay din ultima etapă a grupei A, un joc în care rezultatul de egalitate califică ambele echipe în optimi. Iar comentariile au fost atât de multe, încât chiar FIFA a ţinut să ia o poziţie oficială. Astfel, forul mondial al fotbalului spune că în continuare crede în fair-play-ul Mexicului şi Uruguayului. „Sloganul FIFA este de mulţi ani: «jocul meu este fair-play». Noi avem încredere totală în cele 32 de echipe participante că vor juca onest”, a declarat Nicolas Maingot, purtătorul de cuvânt al FIFA.
Presiunile sunt cu atât mai mari cu cât la mijloc este şi naţionala ţării gazdă, aflată deja într-o situaţie imposibilă după primele două meciuri, la un pas de eliminare. În cazul în care meciul dintre Mexic şi Uruguay nu s-ar încheia la egalitate, atunci partida Africa de Sud-Franţa ar avea o încărcătură psihologică deosebită pentru că, în funcţie de rezultate, una dintre cele două ar putea urca în optimi.

Monitorizare la pariuri

FIFA mai are o problemăcare ar putea afecta desfăşurarea competiţiei: sumele imense care se vehiculează pe piaţa pariurilor. Forul mondial supraveghează din punct de vedere informatic toate pariurile privind meciurile de la Cupa Mondială, pentru a putea repera orice tranzacţie suspectă, a anunţat directorul juridic al forului internaţional, Marco Villiger. „Toate pariurile pentru meciurile de la Cupa Mondială sunt supravegheate prin intermediul unui program creat de FIFA – EWS (Early warning system), care menţine legătura cu 400 de centre de pariuri care s-au declarat de acord să semnaleze orice anomalie privind numărul de pariuri pentru un anumit meci”, a precizat Marco Villiger.
FIFA a dezvoltat acest sistem de la Cupa Mondială din 2006. „Este foarte complex din punct de vedere tehnic, este vorba de un sistem de alertă. FIFA se ocupă şi de investigaţii, pentru că să supraveghezi şi să previi nu este suficient. Colaborăm în acest sens şi cu Interpolul”, a mai spus Villiger, care a adăugat că meciurile trucate sunt cea mai mare ameninţare pentru fotbal, în acest moment, mai mult decât dopajul.

• Istoria Cupei Mondiale a reţinut câteva cazuri de meciuri aranjate. Cel mai celebru este meciul Germania – Austria, din 1982 (1-0), când cele două echipe practic au refuzat să mai joace după ce s-a ajuns la rezultatul dorit, care le asigura calificarea în detrimentul Algeriei.

 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...
Ultima oră
Pe aceeași temă