12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. Fotbalul este mai sărac începând de ieri. Marele Zlatan Ibrahimovic și-a...

VIDEO. Fotbalul este mai sărac începând de ieri. Marele Zlatan Ibrahimovic și-a anunțat retragerea din activitate

Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat încheierea carierei de jucător duminică seara, la finalul meciului echipei sale, AC Milan, cu Verona, din ultima etapă a Serie A.

„Este timpul să-mi iau rămas bun de la fotbal, nu doar de la AC Milan. Sunt prea multe emoţii acum, ‘hai AC Milan’, vă spun la revedere”, a afirmat, vizibil emoționat, suedezul la microfon, pe terenul stadionului San Siro, după victoria cu 3-1 a milanezilor.

Atacantul suedez în vârstă de 41 de ani anunţase, cu câteva zile în urmă, că pleacă de la AC Milan la finele actualului sezon, când îi expira şi contractul.

Fotbalistul scandinav a revenit la AC Milan în 2019 şi a ajutat gruparea „rossonera” să devină campioană a Italiei în sezonul trecut.

FOTO: Facebook AC Milan

Ibrahimovic a disputat însă doar patru meciuri în actuala ediţie din Serie A, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat, petrecând în total 144 de minute pe teren.

Cu toate acestea, el a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria primei ligi italiene, după ce a marcat singurul său gol din acest sezon, transformând un penalty în meciul pierdut în faţa formaţiei Udinese (1-3), în luna martie.

Zlatan Ibrahimovic a cucerit un prim titlu de campion al Italiei cu AC Milan în 2011.

De-a lungul carierei, suedezul a evoluat la Malmo, Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Manchester United, precum şi în liga nord-americană, la Los Angeles Galaxy.

În tricoul naţionalei Suediei a avut 121 de selecţii, marcând 62 de goluri.

Ibrahimovic s-a retras de la prima reprezentativă a ţării sale la sfârşitul EURO 2016, dar a revenit cinci ani mai târziu, deşi accidentările l-au împiedicat să participe la EURO 2020 şi la primele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Cel mai bun marcator din toate timpurile al naţionalei suedeze a participat la etapa finală a calificărilor, însă Suedia a fost eliminată în play-off de Polonia. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Oțelul – „U” Cluj 1-0! Trupa lui Dorinel Munteanu, un nou succes în fața „Șepcilor Roșii”

Oţelul Galaţi a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1. La...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...
Ultima oră
Pe aceeași temă