10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleTrei fraţi în acelaşi timp la Mondiale

Trei fraţi în acelaşi timp la Mondiale

Accidentarea fotbalistului hondurian Julio Cesar de Leon a dus, prin convocarea lui Jerry Palacios, la o premieră în istoria competiţiei, pentru prima dată dintr-o naţională făcând parte trei fraţi: Jerry, Johnny şi Wilson Palacios.
Cei trei s-au născut în oraşul La Ceiba, iar ultimul sosit la Mondiale, Jerry, în vârstă de 29 de ani, atacant al echipei chineze Hangzhou Greentown, este fratele cel mai mare. Wilson (Tottenham), care are 26 de ani, este cel mai cunoscut dintre fraţii Palacios. Johnny, în vârstă de 24 de ani, este legitimat la echipa Olimpia din Honduras.
Cei trei au mai avut un frate, Edwin, care a fost răpit şi asasinat în urmă cu trei ani. „Tot ce fac în fotbal este pentru Edwin. El veghează asupra mea”, a declarat Wilson în Africa de Sud.

Poveste şocantă

În urmă cu un an, Poliţia din Honduras a anunţat că a găsit trupul neînsufleţit al lui Edwin Palacios, în vârstă de 16 ani, care fusese răpit chiar din casa părinţilor săi în octombrie 2007. Poliţia a ajuns în munţi, în locul unde l-a descoperit pe Edwin, după ce doi dintre răpitori au fost arestaţi şi au dezvăluit ce s-a întâmplat cu cel mai mic dintre fraţii Palacios. Trupul a fost găsit la şase metri sub pământ, la circa 225 de kilometri de capitala Tegucigalpa, după ce 50 de poliţişti au escavat timp de patru zile în zona indicată de bandiţi. În 2007, atunci când îl răpiseră pe Edwin, bandiţii ceruseră o răscumpărare de 150.000 de euro, bani pe care familia Palacios i-a plătit, fără nici un rezultat. Ţinut în continuare prizonier, Edwin a primit foarte rar permisiunea răpitorilor de discuta la telefon cu familia sa.
Edwin a fost răpit imediat după ce Winston a ajuns la Birmingham City, în Anglia, în 2007. Cinci persoane înarmate au intrat în casa din La Ceiba, i-au izolat pe părinţii copilului şi apoi l-au răpit pe Edwin. După răpire, Eulogio Palacios, tatăl fotbaliştilor, care este antrenor de fotbal şi fost jucător în Honduras, a suferit serioase probleme de inimă. De atunci, mama jucătorilor, Orfilia Palacios, nu se gândeşte decât la fiul dispărut. „Am o durere imensă în suflet. Nu trece nici o zi fără să mă gândesc la Edwin”.
Răpirile care au legătură cu fotbaliştii sunt frecvente în ţările din America Centrală şi de Sud, Poliţia estimând că e vorba de cel puţin 10 pe an. În 2004, Marina Silva da Souza, mama starului brazilian Robinho, a fost răpită şi ţinută prizonieră timp de 40 de zile. De asemenea, mai recent, mamele a trei alţi jucători brazilieni au fost răpite.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă