16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleSpania, favorita celor 11 grei ai fotbalului românesc

Spania, favorita celor 11 grei ai fotbalului românesc

Naţionala Spaniei este văzută drept principala favorită la titlul mondial de către marii specialişti ai fotbalului din România. Numele naţionalei iberice a fost rostit de aproape toţi cei cu care am discutat, principalele rivale la titlu, în opinia lor, fiind Argentina şi Brazilia.

O echipă de fotbal are 11 jucători. De aceea ne-am gândit să vedem cum simt 11 personalităţi ale fotbalului românesc finalul Campionatului Mondial şi, mai ales, ce cred despre favorita sau favoritele lor la titlul suprem. Aşa cum se întâmpla şi la startul competiţiei, Spania a rămas în inima românilor. Aproape nici unul dintre cei 11 cu care am discutat nu a neglijat numele naţionalei iberice, majoritatea punând-o în fruntea listei favoritelor. La fel de rostite au fost şi numele Argentinei şi Braziliei, parcă cu un mic plus pentru brazilieni. În sfârşit, şi Germania a beneficiat de atenţia câtorva dintre cei de mai jos, în special Dorinel Munteanu, probabil mai mult în virtutea anilor jucaţi în Bundesliga, mergând pe mâna oamenilor lui Joachim Low.

Interesant este faptul că Olanda, Uruguay, Paraguay şi Ghana nu au fost amintite de nimeni! Dacă despre paraguayeni sau ghanezi e greu să spui că ar putea deveni campioni mondiali, acelaşi lucru putând fi valabil, să spunem, chiar şi în cazul uruguayenilor, este greu de înţeles de ce Olanda nu a primit nici măcar o şansă la titlu! „Portocala” a jucat bine până acum, ba chiar a avut meciuri în care a impresionat, şi de aceea este ciudat faptul că numele său nu a fost asociat de nimeni cu o pretendentă clară la titlu.

Deşi Anglia a plecat de ceva vreme acasă, numele naţionalei Albionului a fost rostit cu regret. De fapt, răspunsurile arată că nu Anglia, ci Capello se bucură de simpatia „greilor” fotbalului românesc, mulţi fiind de părere că Ger­rard&Co ar fi trebuit să se bată la titlu.

În acest week-end, sita va cerne, din opt pretendente vor rămâne în cursă numai patru  şi urmează să vedem câte dintre aceste păreri vor sta „în picioare” înaintea semifinalelor. Oricum, dacă ar fi să ne luăm după pronosticuri, una dintre semifinale e deja cunoscută: Argentina-Spania. Iar Brazilia pare a fi ca şi calificată în penultimul act, acolo unde e posibil să întâlnească Uruguay, o formaţie al cărei nume a fost amintit în treacăt de Sorin Cârţu. 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă