23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbalSferturile de finală ale Cupei Mondiale sunt gata să înceapă: Care sunt...

Sferturile de finală ale Cupei Mondiale sunt gata să înceapă: Care sunt favoritele și favoriții

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a ajuns în faza sferturilor de finală, iar competiția nu a fost lipsită de surprize. Germania și Belgia au părăsit în mod rușinos competiția, nereușind să treacă de grupe, în timp ce Spania a fost eliminată în optimi, fiind învinsă de Maroc la loviturile de departajare.

Brazilia continuă să rămână principala favorită a caselor de pariuri la această ediție a Cupei Mondiale, având o cotă de 2.65 pentru a cuceri trofeul în data de 18 decembrie. Franța este a doua favorită, având o cotă de 2.65, fiind urmată de Argentina și de Portugalia, ambele cu cote de 7. Anglia, care înainte de startul turneului era dată ca a doua favorită la anumite agenții de pariuri, are acum o cotă de 7.50, în special datorită faptului că se va duela în următorul meci cu Franța. Majoritatea caselor de pariuri oferă cote pe câștigătoare, iar unele dintre acestea oferă bonusuri fără depunere la înregistrare, pentru a atrage clienți noi.

În ceea ce privește bătălia pentru Gheata de Aur, calculele par a fi deja făcute. Kylian Mbappe a marcat deja 5 goluri (cu unul mai mult decât reușise la ediția precedentă, în 2018) și are o cotă de doar 1.60 pentru a încheia competiția în fruntea clasamentului golgheterilor. Tânărul campion mondial a înscris un gol, în meciul de debut, în poarta Australiei, iar apoi a reușit două duble, cu Danemarca, respectiv Polonia.

Principalii săi urmăritori se află la două lungimi distanță de performanța sa actuală: Marcus Rashford (Anglia), Lionel Messi (Argentina), Olivier Giroud (Franța), Bukayo Saka (Anglia), Richarlison (Brazilia) și Goncalo Ramos (Portugalia) sunt jucătorii rămași în competiție care au marcat câte 3 goluri.

Bookmakerii prevăd două favorite clare în sferturile de finală ale CM 22, în timp ce celelalte partide sunt ceva mai echilibrate. În primul meci, care va începe pe 9 decembrie, la ora 17:00, se vor duela Croația și Brazilia. Elevii lui Tite au o cotă de doar 1.40 să se impună.

În aceeași zi, dar de la orele 21:00, va începe partida dintre Țările de Jos și Argentina. Naționala Pumelor are o cotă de 2.25 la victorie, însă meciul nu pare a fi deloc unul simplu pentru Messi și colegii săi. Acest lucru se datorează faptului că, Țările de Jos nu au înfruntat nici un adversar de mare calibru la această ediție a Cupei Mondiale, așa că formația antrenată de Louis van Gaal este destul greu de evaluat.

Marea surpriză a competiției, Maroc, se va duela cu Portugalia sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00. După ce au învins Belgia și au câștigat grupa F, elevii lui Walid Regragui au eliminat Spania în optimi, la finalul unui joc extrem de solid, dar care necesitat 120 de minute și lovituri de departajare pentru a fi decis. Acesta este un mare avantaj pentru Portughezi, care vor beneficia de un plus de prospețime fizică la ora meciului.

Ultimul sfert de finală este și cel mai interesant: Anglia va juca contra Franței sâmbătă seară, de la orele 21:00. Campioana în exercițiu are o cotă de 2.45 la victorie, însă britanicii au arătat că sunt capabil să învingă orice adversar sub comanda lui Gareth Southgate. Niciuna dintre cele două reprezentative nu s-a duelat cu vreo națională de prim nivel în această competiție, așa că evoluția acestei partidei este greu de anticipat.

În cazul în care vor trece mai departe, Argentina și Brazilia se vor întâlni în semifinale, iar pe celălalt culoar se pot întâlni Portugalia cu Franța. Asta înseamnă că există o posibilitate pentru ca Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, aflați cel mai probabil la ultima Cupă Mondială, să se dueleze în marea finală.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă