Șase țări arabe au cerut FIFA să-i retragă Qatarului organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2022

Cele şase ţări arabe care au rupt luna trecută relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susţine grupările jihadiste, au cerut FIFA ca statului din Golf să i se retragă organizarea Campionatului Modial de fotbal din 2022

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 11:15

Cele şase ţări arabe care au rupt luna trecută relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susţine grupările jihadiste, au cerut FIFA ca statului din Golf să i se retragă organizarea Campionatului Modial de fotbal din 2022, informează jurnalul elveţian The Local.

Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt ar fi invocat articolul 85 al Codului FIFA, care prevede astfel de măsuri în situaţii excepţionale.

Oficialii din Qatar au informaţii despre un demers la FIFA al saudiţilor şi altor naţiuni, însă FIFA a precizat că preşedintele Gianni Infantino nu a primit un astfel de document.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au impus pe 5 iunie sancţiuni diplomatice, politice şi comerciale Qatarului, pe care-l acuză că susţine terorismul internaţional şi că se apropie de Iran.

Qatar, mic stat bogat în petrol şi gaze, este dependent de importuri pentru a acoperi nevoile de bază ale populaţiei sale de 2,7 milioane de oameni.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...