14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia-Armenia, pe Arena Națională. Tricolorii au înscris în minutul 91

România-Armenia, pe Arena Națională. Tricolorii au înscris în minutul 91

UPDATE 23.35: Tricolorii au înscris în minutul 91. 

UPDATE 21.45: Meciul România – Armenia, din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, a început, vineri seară, pe Arena Naţională. În prima repriză, tricolorii au avut două şanse de gol.

În această seară, de la ora 21.45, în direct la TVR 1 și TVR HD, tricolorii joacă pentru ultima șansă de a ajunge în Rusia anul viitor. 

Tricolorii sunt obligați să învingă în duelul de pe Arena Națională, pentru a mai visa la locul al doilea, care ar putea să ducă la barajul pentru turneul final din 2018.

Șansele României sunt însă pur teoretice, țin mai degrabă de un miracol, după o campanie extrem de modestă, în care naționala a reușit o singură victorie, chiar împotriva Armeniei, scor 5-0.

În acest moment, România ocupă doar locul 4 în clasament și este la 10 puncte în spatele liderului, Polonia, care își face deja planuri pentru Campionatul Mondial.

După întâlnirea cu Armenia, România se va deplasa în Muntenegru, partida de la Podgorica fiind programată pe 4 septembrie.

FRF așteaptă peste 25.000 de oameni

Deși România nu a bătut pe nimeni pe teren propriu în preliminariile pentru Mondialul din Rusia, interesul pentru meciul azi este unul destul de mare. Pe Arena Națională sunt așteptați peste 20.000 de spectatori, în condițiile în care până la închiderea ediției se vânduseră în jur de 18.000 de bilete. 

La București, România a mai jucat un singur meci în această campanie de calificare: în luna noiembrie a anului trecut, tricolorii au pierdut clar în fața Poloniei, scor 0-3, într-o partidă care s-a jucat cu aproape 50.000 de spectatori.

Cu Muntenegru și Danemarca, România a jucat pe Cluj Arena. Deși stadionul a fost plin de fiecare dată, oamenii lui Daum au reușit doar două rezultate de egalitate: 1-1 și 0-0.

Alibec, lăsat acasă de Daum

De la bun început, numirea lui Christoph Daum pe banca naționalei României nu a fost privită cu ochi buni. Răzvan Burleanu a dorit să facă o schimbare și să aducă un selecționer străin, însă germanul, un om cu un CV foarte bun, nu s-a adaptat la fotbalul local modest, măcinat de scandaluri și corupție, care a ajuns să trimită o singură echipă în grupele Europa League.

Înaintea dublei cu Armenia și Muntenegru, a surprins prin faptul că nu l-a convocat pe Denis Alibec. În mare formă, vârful celor de la FCSB „plătește” însă pentru atitudinea pe care o arată pe teren, acolo unde se comportă ca o veritabilă vedetă, contestând mereu deciziile arbitrilor, în loc să-și vadă doar de joc.

„Poate nu este momentul potrivit să îl aduc pe Alibec. Momentan, noi urmărim mulți fotbaliști, printre care și pe el. Datele și statisticile sunt analizate zi de zi. Nu înseamnă că nu va fi un jucător de națională. În debutul meciului cu Sporting a fost fantastic, dar el trebuie să mențină acest ritm la mai multe meciuri“, a fost explicația selecționerului României, care a părut mai degrabă diplomat.

“Alibec este un băiat cu un caracter foarte bun. Este în banca lui din toate punctele de vedere. Că e pretenţios, că e puţin mofturos… am mai avut astfel de fotbalişti. Fiecare jucător de acest gen are câte o pretenţie, un anumit tip de comportament. Totuși, Alibec este un băiat deosebit”, a punctat Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României și omul care l-a luat pe Denis la Campionatul European din Franța.

Totul pe atac. Băluță are șanse mari să fie titular!

Christoph Daum știe că un nou rezultat negativ îi poate fi fatal, iar germanul pregătește o formulă ofensivă pentru partida cu Armenia, într-un meci în care oaspeții vor căuta, în primul rând, să nu primească gol. Selecționerul României, care a avut mereu încredere în jucătorii tineri, este gata să-l titularizeze pe Alexandru Băluță, jucătorul celor de la CS U Craiova.

În vârstă de 23 de ani, Băluță a impresionat în dubla oltenilor cu AC Milan, din preliminariile Europa League, iar în campionat a marcat trei goluri, în cinci jocuri disputate.

Fără vreun meci oficial în tricoul României, Băluță a apucat însă să debuteze și chiar să marcheze pentru prima reprezentativă: el a adus victoria tricolorilor în amicalul cu Chile, scor 3-2. 

În partida care s-a jucat în luna iunie, pe Cluj Arena, Băluță a intrat în repriza secundă, în locul lui Bogdan Stancu, iar apoi a marcat golul de 3-2, în minutul 83.

Daum se gândește să-l titularizeze și pe Nicușor Stanciu, asta deși fostul stelist trece printr-o perioadă destul de grea la Anderlecht, acolo unde este doar rezervă.  În mod normal, selecționerul german ar urma să mizeze pe un sistem 4-2-3-1, în care Florin Andone să fie unicul vârf veritabil.  

Mkhitaryan, marele pericol

Armenia este o formație modestă, fără mari pretenții, însă la București se va baza pe un jucător de top, care nu a evoluat în meciul tur, de la Erevan. Este vorba de Henrikh Mkhitaryan, mijlocașul celor de la Manchester United, deținătoarea Europa League. 

Ajuns la 28 de ani, fostul jucător al Borussiei Dortmund promite să le facă viața grea tricolorilor, mai ales că ar-meanul traversează o perioadă excelentă în Anglia, sub comanda lui Jose Mourinho.

Jucătorul lansat în fotbalul mare de Mircea Lucescu, la Șahtior, a fost titular în primele trei etape din Premier League și este acum un om de bază pentru Mourinho, după un sezon în care mai degrabă nu a convins.  

ECHIPA PROBABILĂ. Cum ar putea arăta România cu Armenia: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Băluţă, Stancu – Fl. Andone

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă