16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid a câștigat Supercupa Europei. VIDEO

Real Madrid a câștigat Supercupa Europei. VIDEO

Deținătoarea UEFA Champions League, Real Madrid, a învins câștigătoarea UEFA Europa League, Eintracht Frankfurt, în Supercupa Europei.

Formația din capitala Spaniei a cucerit Supercupa pentru a cincea oară în istorie.

Madrilenii s-au impus cu scorul de 2 – 0, după golurile marcate de austriacul Alaba (minutul 37) şi Benzema (65).

Formația germană a început bine partida, având chiar ocazia de a deschide scorul.

YouTube video

Eintracht a căutat golul de onoare, în final, Real Madrid a mai jucat de şapte ori pentru Supercupa Europei, cucerind patru trofee, în 2002 (3-1 cu Feyenoord, la Monaco), 2014 (2-0 cu Sevilla, la Cardiff), 2016 (3-2, după prelungiri, cu Sevilla, la Trondheim) şi 2017 (2-1 cu Manchester United, la Skopje).

În 1998, madrilenii pierdeau cu 0-1 cu Chelsea (Monaco), în 2000 erau învinşi cu 2-1 după prelungiri (golul de aur) de Galatasaray (Monaco), iar în 2018 au pierdut cu 2-4, după prelungiri, cu Atletico Madrid (la Tallinn).

În premieră în cupele europene a fost folosită tehnologia ofsaidului semi-automat (SAOT). Sistemul operează cu camere specializare, care identifică 29 de puncte diferite ale corpului omenesc la fiecare jucător.

Supercupa s-a disputat între câştigătoarele Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor şi Cupei Cupelor (în perioada 1973-99), respectiv ale Cupei UEFA/Europa League (din 2000).însă nu a reuşit să mai creeze pericol la poarta lui Courtois.

Citește și:

Sevilla a ajuns la un acord cu Isco – E liber de contract

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă