15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbalReacția FRF după scandalul privind selecțiile la loturile naționale de juniori

Reacția FRF după scandalul privind selecțiile la loturile naționale de juniori

Federația Română de Fotbal a anunțat că a luat act de informațiile publicate în presă cu privire la selecția de la loturile naționale de juniori și că a sesizat în acest sens Departamentul de Integritate și Antifraudă.

După ce mai mulți părinți au dezvăluit prin intermediul mass-media că anumiți responsabili ai loturilor de tineret le-ar fi solicitat diverse sume de bani pentru a le convoca copiii la echipa națională, Federația Română de Fotbal (FRF) reacționează.

„Deoarece Federația Română de Fotbal consideră că selecțiile pentru loturile naționale trebuie să se desfășoare în condiții de corectitudine absolută, toate informațiile au fost transmise deja Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF. Dezvoltarea tinerilor fotbaliști reprezintă o prioritate pentru FRF, lucru evidențiat de faptul că în centrul Strategiei Tehnice a Federației, lansată în 2021, se află conceptul de player first (dezvoltare corectă a acestora). De asemenea, atenția acordată sectorului juvenil este demonstrată de eforturile de necontestat pe care FRF le-a depus în ultimii nouă ani ca să creeze un cadru competitiv pentru dezvoltarea juniorilor. În viziunea FRF, antrenorii și ceilalți membrii ai staff-ului de la loturile naționale au datoria de a fi un model pentru tinerii fotbaliști”, a comunicat FRF.

Federația Română de Fotbal îndeamnă pe oricine deține informații despre încălcarea principiului de integritate în cadrul FRF să se adreseze Departamentului de Integritate și Antifraudă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă