13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSportFotbalProfit uriaș pentru Dinamo după derby-ul cu FCSB! Câți bani au încasat...

Profit uriaș pentru Dinamo după derby-ul cu FCSB! Câți bani au încasat „câinii roșii” din bilete

Dinamo București a obținut un profit semnificativ după meciul cu FCSB, în ciuda înfrângerii pe teren.

Directorul financiar al clubului, Dan Gătăianțu, a dezvăluit detalii despre încasările-record înregistrate la acest derby, care a adus 45.469 de suporteri pe Arena Națională, cea mai mare asistență din acest sezon al Superligii.

Dinamo, încasări importante de pe urma derby-ului cu FCSB

Meciul Dinamo – FCSB, disputat în etapa a 13-a din Superligă, a generat venituri considerabile pentru clubul din „Ștefan cel Mare”. Dan Gătăianțu, acționar minoritar al clubului, a explicat că, în urma acestei confruntări, Dinamo a încasat aproximativ 500.000 de euro, o sumă importantă pentru club, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă, potrivit fanatik.ro.

„Este foarte important ca suporterii lui Dinamo să înțeleagă impactul financiar al unui meci de această magnitudine. Stadionul a fost aproape sold-out, iar noi am reușit să obținem 500.000 de euro din încasările generate de bilete și alte venituri asociate,” a declarat Gătăianțu. Totuși, cheltuielile asociate organizării evenimentului au fost semnificative, în valoare de 200.000 de euro, ceea ce a lăsat clubului un profit net de 300.000 de euro.

Printre costurile importante s-au numărat chiria Arenei Naționale, care a fost de aproximativ 45.000 de euro, dar și serviciile de securitate, care au ajuns la 70.000 de euro. „Securitatea a fost o prioritate pentru noi, iar costurile cu firma de pază au fost mai mari decât chiria stadionului, însă este un efort pe care l-am considerat necesar pentru a asigura un eveniment fără incidente,” a subliniat Gătăianțu.

Suporterii, cheie în următoarele meciuri de pe Arena Națională

Pe 30 octombrie, Dinamo va reveni pe Arena Națională pentru un nou derby împotriva FCSB, de această dată în grupele Cupei României. Oficialii clubului speră ca suporterii să răspundă din nou într-un număr mare, chiar dacă echipa a pierdut meciul din Superligă cu 0-2.

„Avem nevoie de cel puțin 15.000 de bilete vândute pentru a acoperi toate cheltuielile legate de organizarea unui meci pe Arena Națională. Sperăm ca la meciul din Cupă să avem cel puțin 25.000 de suporteri prezenți, iar aceasta este o provocare pe care o lansez fanilor noștri,” a adăugat directorul financiar.

Dinamo a reușit să vândă deja 3.500 de pachete pentru cele două derby-uri cu FCSB și cel împotriva Rapidului, care va avea loc în decembrie. Gătăianțu a încurajat suporterii să continue să sprijine echipa, subliniind că prezența lor pe stadion este crucială nu doar pentru rezultate sportive, ci și pentru sănătatea financiară a clubului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Arma folosită de un deținut pentru a-și ucide colegul de celulă

Un incident grav a avut loc la Penitenciarul din Arad, unde un deținut de 45 de ani a fost ucis de un coleg de...

Percheziții masive în Dâmbovița: 73 de descinderi în acţiunea JUPITER

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 73 de percheziţii în judeţul Dâmboviţa, în cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie...

Silviu Biriș s-a căsătorit, după 8 ani de la divorțul care l-a dus la un pas de călugărie

Silviu Biriș, cunoscutul actor român, s-a căsătorit în secret cu Rodica, femeia alături de care și-a găsit fericirea și liniștea după o perioadă dificilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă