14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrinţ şi cerşetor

Prinţ şi cerşetor

În timp ce naţionala Uruguayului se anticipează că va avea azi, la revenirea în ţară, peste 500.000 de fani care să o întâmpine, echipele Angliei sau Italiei, de exemplu, nu au fost aşteptate de nimeni.

După un Mondial de excepţie, cel mai bun din ultimii 40 de ani, aproximativ 500.000 de persoane, adică un uruguayan din şapte, ar putea sărbători, la Montevideo, performanţele obţinute la Cupa Mondială de naţionala „celestă”, au anunţat autorităţile locale. Cotidianul El Pais aminteşte că, după semifinala pierdută de Uruguay, pe bulevardul central din Montevideo s-au strâns peste 100.000 de persoane. Jucătorii uruguayeni sunt aşteptaţi, luni, pe aeroportul Carrasco, după care se vor deplasa la Parlament. Ei vor fi primiţi de preşedintele Jose Mujica.  Şeful statului îi va înmâna fiecărui jucător o medalie de aur cu stema ţării. Cu această ocazie, academiile din Montevideo şi din departamentul vecin Canelones au acordat elevilor o zi liberă suplimentară, în acest weekend sfârşindu-se vacanţa de iarnă (australă).

Şi olandezii ies în stradă

Un milion de persoane ar putea ieşi mâine de-a lungul canalelor din Amsterdam, pentru a vedea naţionala Olandei defilând pe un vas. „Municipalitatea din Amsterdam a propus un omagiu pentru jucătorii şi staff-ul naţionalei, după ce s-a consultat cu federaţia”, se arată într-un comunicat al primăriei din Amsterdam. Festivităţile de pe esplanada din faţa Rijksmuseum, cel mai mare muzeu din Amsterdam, erau programate indiferent de rezultatul finalei de aseară, cu Spania. Echipa Olandei urma să revină la Amsterdam astăzi, la o zi după finala CM, iar la aeroport vor avea acces doar reprezentanţii mass‑media.

Cu preşedintele în frunte

Peste 10.000 de suporteri, în frunte cu preşedintele ţării, Fernando Lugo, i-au primit ca pe nişte eroi pe jucătorii echipei Paraguayului, învinşi în sferturi de Spania (0‑1). Preşedintele Lugo, acompaniat de vicepreşedintele Federico Franco, i-a decorat pe membrii delegaţiei paraguayene cu o medalie pentru contribuţia adusă la imaginea ţării la Cupa Mondială. „Ei sunt campioni mondiali în inimile tuturor paraguayenilor”, a declarat Lugo.

Pe uşa din dos

Mari favorite la câştigarea Cupei Mondiale, oricum cu şanse peste cele ale Uruguayului şi Olandei, naţionalele Angliei şi Italiei au trăit un sentiment contrar. La revenirea acasă, eliminate fiind din optimi (prima) şi din grupă (a doua), cele două nu au fost aşteptate de nimeni! Probabil că de aceeaşi indiferenţă ar fi vrut să se „bucure” şi echipele Braziliei şi Franţei, şi ele eliminate prematur din competiţie. Deşi au ajuns în ţară la ora 2.00 noaptea, brazilienii au fost aşteptaţi de câteva sute de fani care i-au înjurat ca la uşa cortului, în timp ce francezii au fost nevoiţi să iasă pe uşa din dos pentru a evita întâlnirea cu câteva zeci de suporteri furioşi. Paradoxal, deşi a ieşit din scenă în aceeaşi fază a competiţiei cu Brazilia (sferturi), învinsă chiar la un scor mai sever (0-4 cu Germania), echipa Argentinei a fost primită cu căldură de mii de persoane la sosirea la Buenos Aires. „Am venit de la Tucuman şi am făcut 1.400 de kilometri pentru a-l vedea pe Diego, îl iubesc la nebunie. Revanşa va fi la Copa America 2011″, a afirmat un suporter, explicând, astfel, entuziasmul fanilor.    

Eroii Africii

Mii de suporteri ghanezi au invadat Aeroportul Kotoka din Accra pentru a întâmpina cu urale echipa naţională sosită din Africa de Sud, unde a ajuns, în premieră, în sferturile Cupei Mondiale, fiind eliminată la penalti-uri (3-5) de Uruguay. Primii fani au ajuns la aeroport cu şase ore înaintea sosirii preconizate a lotului şi au început să danseze. Avionul a întârziat două ore, iar jucătorii au fost întâmpinaţi cu urale, steaguri, trompete şi un banner pe care era scris: „Vă iubim, eroii noştri, sunteţi mândria Ghanei şi a Africii!”

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă