13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestylePlatini nu vrea să fie "tărât în noroi", alături de Blatter. Ce...

Platini nu vrea să fie “tărât în noroi”, alături de Blatter. Ce spune de cadidatura la șefia FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a spus că nu vrea să fie târât în “acelaşi noroi cu alţii”, în scandalul care vizează forul fotbalistic mondial. El a anunțat că nu vrea să renunțe la planul de a candida la șefia FIFA.

“Încă îmi doresc să candidez. Am fost suspendat trei luni, dar ce mă enervează cel mai mult este că am fost pus în aceeaşi oală cu alţii. Este ruşinos să fiu băgat în acelaşi noroi. Avocaţii mei urmează procedurile FIFA şi se vor adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv dacă este nevoie. Sper că totul va merge repede. Nu aş vrea să fiu la fel ca Mohamed Bin Hammam, care în 2011 s-a trezit suspendat înainte de alegerile FIFA, iar apoi exonerat… prea târziu, după ce Blatter a fost reales”, a afirmat Platini, conform Mediafax.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, în urmă cu două săptămâni, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional.

Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal şi poate fi extinsă cu 45 de zile.

Platini a făcut apel la suspendarea de 90 de zile.

Blatter este suspectat că a efectuat o “plată neloială” de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, care are deocamdată calitatea de martor în acest dosar. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă