6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestylePenalty-urile au salvat spectacolul

Penalty-urile au salvat spectacolul

Paraguay s-a calificat ieri în sferturile de finală ale Campionatului Mondial după ce a câştigat primul meci decis la penalty-uri la această ediţie a competiţiei, 5-3 cu Japonia. Meciul a fost decis de un şut în bara transversală al japonezului Komano, el fiind singurul care a ratat de la punctul cu var.

Meciul echipelor aproape cel mai slab cotate în clasamentul FIFA, dar prezente la Mondiale – Japonia, locul 45, Paraguay, locul 31 -, a oferit şi cea mai anostă prestaţie din optimi, ambele echipe încercând să abordeze jocul cu multă prudenţă, pe principiul „să nu primim gol şi apoi mai vedem, poate marcăm”. Aşa se face că meciul a curs destul de liniştit spre prelungiri, cu fotbalişti trăgând evident de timp încă de prin minutul 70, la finalul celor 90 de minute de joc scorul fiind nul, 0-0. Multă alergătură, mult contact fizic, multă „bubuială”, dar puţin fotbal.

Scenariul a fost acelaşi şi în prelungiri. Deşi tribunele, populate cu destui fani ai celor două echipe, au încercat să-şi împingă favoriţii spre poarta adversă, fazele importante au venit doar din fazele fixe sau din întâmplare. Paraguayenii au continuat să „plimbe” mingea prin toate colţurile terenului, japonezii au acoperit bine gazonul ţesând o pânză aproape de nepătruns, iar remiza a continuat să troneze pe tabela de scor. După 120 de minute de joc, rezultatul de egalitate a părut a conveni ambelor echipe, care abia au aşteptat loteria penalty-urilor. Din păcate pentru ei, japonezii, care se bucurau că încheiaseră meciul la egalitate ca şi cum acel 0-0 le-ar fi asigurat calificarea, au fost cei cu nervii mai slabi… 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă