2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSportFotbalParteneriate inedite la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022

Parteneriate inedite la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022

Programarea Campionatului Mondial de fotbal într-o țară exotică, la final de an, a dat startul parteneriatelor inedite în organizarea celei mai mari sărbători a sportului rege. Într-adevăr, Cupa Mondială Qatar 2022 rămâne în istoria competiției ca o ediție a colaborărilor la nivel global, pentru un fotbal 2.0, în care tehnologiile digitale fac diferența.

Specialiștii în sisteme de climatizare au instalat aer condiționat pe stadioane

Pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial, arenele sportive au fost echipate cu aparate de aer condiționat. Pentru că temperaturile sunt destul de mari în Qatar, chiar și în lunile noiembrie și decembrie, organizatorii au decis instalarea unor sisteme de climatizare pe cele 8 stadioane unde au avut loc cele 64 de meciuri din faza grupelor, optimi, sferturi, semifinală și finală. În plus, specialiștii care au derulat acest proiect original au creat fluxuri automatizate de întreținere a gazonului, prin utilizarea de apă desalinizată, pentru ca iarba pe care evoluează marile nume ale fotbalului să fie mereu impecabilă.

Parteneriat cu furnizorii de servicii medicale pentru suporterii de la Cupa Mondială Qatar 2022

Ne-am obișnuit ca la turneele finale ale Campionatelor Mondiale de fotbal loturile reprezentative ale țărilor participante să beneficieze de servicii medicale de top. Dar în Qatar s-a trecut la următorul nivel. Și spectatorii au avut la dispoziție asistență medicală, oferită gratuit de medici și asistenți aflați în locuri special amenajate pe străzile din. Ca să ajungă mai ușor acolo unde este nevoie, ei se deplasează cu mașinuțe de golf, monitorizate printr-o aplicație mobilă.

Colaborare cu firme de suporteri “închiriați”

Organizarea Cupei Mondiale într-o țară mică, pe stadioane mari, într-o perioadă mai puțin turistică decât lunile de vară a dus la apariția unei probleme legate de numărul suporterilor. Mai ales pentru meciurile unde fanii nu au fost în număr suficient pentru a umple tribunele arenelor sportive din Qatar, gazdele au ales să colaboreze cu suporteri “închiriați”. Este vorba despre firme din Pakistan, care au trimis microbiști entuziaști, echipați inclusiv cu tobe și stegulețe.

Parteneriate cu marile companii aeriene pentru suporterii de la World Cup 2022

Campionatul Mondial a determinat programarea unui număr record de peste 1300 de zboruri către Qatar, pentru participanți, suporteri și turiști din toată lumea. În acest scop, au fost încheiate parteneriate cu cele mai mari companii aeriene, care și-au suplimentat cursele și-au adaptat orarul de zbor, astfel încât toți călătorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Și pentru drumul înapoi spre casă au fost creat un orar special, ca să se evite aglomerația pe aeroporturi.

Colaborare FIFA-Betano – primul operator de betting Suporter Oficial Regional al FIFA World Cup 2022

Pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial, un operator de betting a devenit Official Regional European Supporter – FIFA World Cup 2022. Este vorba despre Betano, care a reușit o premieră absolută la Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022, pentru promovarea divertismentului responsabil, de la cel mai înalt nivel de colaborare cu FIFA,  forul fotbalistic internațional.

FIFA și Betano au confirmat în Qatar 2022 că tehnologiile digitale și bunele practici în organizarea de pariuri sportive îmbunătățesc experiența suporterilor și le pun la dispoziție platforme de joc responsabil. Iubitorii fotbalului au beneficiat de un spectacol global, accesibil tuturor, la cele mai înalte standarde.

Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...
Ultima oră
Pe aceeași temă