20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăSportFotbalNaționala care a stabilit un nou record în calificările pentru Cupa Mondială

Naționala care a stabilit un nou record în calificările pentru Cupa Mondială

Australia şi-a continuat parcursul fără greşeală în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022, învingând cu 3-1 reprezentativa Omanului şi realizând astfel un record mondial de 11 victorii consecutive în meciurile de calificare.

Jucătorii de la antipozi s-au impus prin golurile lui Awer Mabil (9), Martin Boyle (49) şi Mitchel Ducke (89). Pentru Omar a marcat Al Madhar Al Alawi (28).

Partida dintre Australia şi Oman, contând pentru Grupa B a preliminariilor asiatice ale CM 2022, s-a disputat în capitala Qatarului, Doha, din cauza restricţiilor impuse de autorităţile australiene pentru combaterea răspândirii Covid-19.

Cu 11 victorii consecutive în calificările pentru Cupa Mondială (trei în actualele preliminarii şi opt în cursul fazelor precedente), Australia a depăşit Mexicul, Spania şi Germania, care au obţinut zece victorii consecutive în campaniile de calificare din 2006, 2010 şi 2018.

În grupa sa, Australia se află la egalitate de puncte cu Arabia Saudită, dar cu un un golaveraj superior.

Rezultate înregistrate joi:


GRUPA A
Coreea de Sud – Siria 2-1
Au marcat: Hwang 48, Son 89, respectiv Khribin 83.

Irak – Liban 0-0

Emiratele Arabe Unite – Iran 0-1
A marcat: Mehdi 70.

Clasament: 1. Iran 9 puncte (3 jocuri), 2. Coreea de Sud 7 p (3 j), 3. Emiratele Arabe Unite 2 p (3 j), 4. Liban 2 p (3 j), 5. Irak 2 p (3 j), 6. Siria 1 p (3 j).

GRUPA B
Arabia Saudită – Japonia 1-0
A marcat: Al Buraikan 71.

Australia – Oman 3-1
Au marcat: Mabil 9, Boyle 49, Duke 89, respectiv Al Mandhar 28.

China – Vietnam 3-2
Au marcat: Zhang 53, Wu 75, 90+5, respectiv Ho 80, Nguyen 90+1.

Clasament: 1. Australia 9 p (3 j), 2. Arabia Saaudită 9 p (3 j), 3. Japonia 3 p (3 j), 4. Oman 3 p (3 j), 5. China 3 p (3 j), 6. Vietnam 0 p (3 j).

Ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă la sfârşitul preliminariilor se califică la turneul final din Qatar, în timp ce formaţiile clasate pe locul al treilea vor juca un play-off tur-retur, învingătoarea urmând să dispute apoi un baraj intercontinental.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 85: Germania acuză Moscova că folosește foametea ca armă de război

UPDATE, ora 14:30: Comisia Europeană a stabilit, ieri, într-o comunicare, planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale...

Sine nobilitas

Ştim deja că trăim în ţara în care, pentru a o duce bine, cel mai important e să te naşti bine. În instituţiile statului...
00:00:47

Inundațiile catastrofale au afectat puternic India, mai multe case fiind scufundate în nord-estul țării

Inundațiile catastrofale au afectat India, aducând pagube însemnate asupra mai multor case dintr-o regiune din nord-estul țării, ce au fost scufundate.Peste 500000 de oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă