12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMiza pe "maratonist"

Miza pe “maratonist”

Cu patru meciuri înainte de finalul CM, mulţi se întreabă cine va fi desemnat „omul Mondialului”. Celebrul Franz Beckenbauer are o propunere: Bastian Schweinsteiger.

Fost campion mondial ca jucător (1974) şi ca selecţioner (1990), Franz Beckenbauer a subliniat prestaţia excelentă a mijlocaşului Bastian Schweinsteiger la acest turneu final, în special la me­ciul cu Argentina, când „Kaiser Franz” consideră că fotbalistul lui Bayern München a fost omul decisiv la mijlocul terenului. „Schweinsteiger a reuşit un sezon excepţional, el este noul superstar, cel mai bun jucător de la turneul final. Dacă va cuceri Cupa Mondială, Schweinsteiger va fi un candidat la Balonul de Aur”, a precizat Beckenbauer. Întrebat pe cine vede în finala turneului final din Africa de Sud, Beckenbauer a răspuns prompt: „O finală Germania -Olanda ar fi cea mai bună!”. Beckenbauer a lăudat, totodată, jocul selecţionatei lui Joachim Low. „Modul în care joacă, stilul lor, este fantastic. Toată lumea este în mişcare, cere mingea, echipa are o formidabilă stare de sprit. Nimeni în Germania nu se aştepta să-i vadă jucând atât de bine. Jucătorii merită tot ceea ce li se întâmplă acum. Trebuie să priveşti cu 20 de ani în urmă, la Mondialul din 1990 câştigat de noi, pentru a vedea o echipă germană atât de puternică şi care joacă atât de bine”.

Regrete după Ballack

Schweinsteiger s-a declarat mulţumit de prezenţa în Africa de Sud a lui Michael Ballack, căpitanul obişnuit al Nationalmannschaft, dar adaugă faptul că situaţia este stranie atât pentru el, cât şi pentru coechipierii săi. „Este drăguţ că a venit şi că ne susţine în felul său, în calitate de căpitan, chiar dacă nu este atât de apropiat de echipă ca de obicei”, a explicat Schweinsteiger înainte de semifinala cu Spania. „El a vorbit cu câţiva jucători înaintea meciului cu Argentina, însă toată lumea ştie ce are de făcut şi toţi suntem foar­te concentraţi”, a adăugat vedeta Nationalmannschaft, puţin jenată.

În vârstă de 33 ani, Ballack, finalist al Mondialului 2002 şi al Euro 2008, îşi va continua cariera până la Euro 2012. Schweinsteiger asigurase chiar săptămâna trecută în presa germană că naţionala ar fi mult mai puternică dacă Ballack s-ar afla în teren. 

La meciul cu Argentina, Schweinsteiger a jucat cele mai multe mingi la centrul terenului şi a acoperit cea mai mare distanţă dintre toţi fotbaliştii de pe teren, el fiind desemnat omul meciului de FIFA. „Maratonistul” Germaniei a alergat 56,4 km în cele 5 meciuri ale echipei sale, din care 23,2 km cu balonul în posesie. Germanul se află pe locul 4 în topul pasatorilor, cu 382 de pase în 5 meciuri, fiind precedat de trei… spanioli, Xavi, Xabi Alonso şi Busquets.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă