12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleGermania, prima semifinalistă de la Cupa Mondială

Germania, prima semifinalistă de la Cupa Mondială

Franţa şi Germania deschid seria sferturilor de finală de la Cupa Mondială. Câştigătoarea singurului sfert 100% european va juca pentru un loc în finală cu câştigătoarea întâlnirii Brazilia- Columbia.

cele două echipe intră pe teren. Căpitanii celor duă echipe rostesc câte un mesaj care face parte din campania desfasurata de FIFA impotriva rasismului. Se intonează imnul celor două echipe, mai intâi imnul Franţei.

 

Echipele de start:

Franţa: 1. Lloris (GK, C), 2. Debuchy, 3. Evra, 4. Varane, 5. Sakho, 6. Cabaye, 8. Valbuena, 10. Benzema, 11. Griezmann, 14. Matuidi, 19. Pogba.

Rezerve: 16. Ruffier (GK), 23. Landreau (GK), 7. Cabella, 9. Giroud, 12. Mavuba, 13. Mangala, 15. Sagna, 17. Digne, 18. Sissoko, 20. Remy, 21. Koscielny, 22. Schneiderlin.

Antrenor: Didier Deschamps

Germania: 1. Neuer (GK), 4. Hoewedes, 5. Hummels, 6. Khedira, 7. Schweinsteiger, 8. Oezil, 11. Klose, 13. Mueller, 16. Lahm (C), 20. Boateng.

Rezerve: 12. Zieler (P), 22. Weidenfeller (P), 2. Grosskreutz, 3. Ginter, 9. Schurlle, 10. Podolski, 14. Draxler, 15. Durm, 17. Mertesacker, 19. Goetze, 23. Kramer, 21. Mustafi.

Antrenor: Joachim Loew

Oficiali: Nestor Pitana (central), Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (asistenţi)- toţi trei din Argentina. Arbitru de rezervă: Jonas Eriksson- Suedia.

 

Probleme mari înaintea meciului de azi. Şapte jucători din lotul Germaniei au simptome de gripă, şi un francez acuză probleme digestive, dar ar putea fi recuperat până la ora meciului.

Franţa şi Germania s-au mai întâlnit de 25 de ori până acum, reprezentativa Cocoşului Galic s-a impus 9 ori, Germania de 11, iar 5 meciuri s-au încheiat nedecis. Ultima întâlnire dintre cele două a fost una amicală, în iarna anului trecut şi s-a încheiat în favoarea nemţilor, 2-1 pe Stade de France.

La cupa Mondială, cele două echipe rivale s-au întâlnit de trei ori. În finala mică de la Cupa Mondială din 1958, Franţa s-a impus cu 6-3, patru dintre goluri fiind marcate de Just Fontaine care a fost, ulterior, desemnat golgheterul competiţiei din Suedia cu 13 reuşite.  În 1982, Germania a eliminate Franţa în semifinale după un meci nebun. A fost 5-4 pentru Germania, după loviturile de departajare. Patru ani mai târziu, Germania şi Franţa se întâlnesc din nou, tot în semifinale, şi calificarea le revine tot nemţilor, după 2-0.

Franţa nu a mai fost eliminată din sferturile unui turneu de Cupă Mondială de 76 de ani, de la Mondialul din 1938, când a pierdut calificarea în faţa Italiei care avea să se încoroneze campioană mondială. Germania a fost trimisă acasă din sferturi în 1998 la Mondialul din Franţa, după 0-3 cu Croaţia.

 

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă