27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor, sferturi de finală. Barcelona mai vrea un miracol

Liga Campionilor, sferturi de finală. Barcelona mai vrea un miracol

Catalanii speră la o nouă calificare surprinzătoare, așa cum au reușit în optimi, în fața celor de la PSG, când au revenit după înfrângerea clară din Franța, scor 0-4, izbutind să câștige cu 6-1 pe Camp Nou.

Echipa spaniolă are parte de o nouă provocare în sferturile de finală din UEFA Champions League. De această dată, în Spania vine astăzi campioana Italiei, Juventus, la adăpostul victoriei clare de la Torino (3-0), adusă de dubla lui Dybala și de reușita lui Chiellini. E greu de crezut că Barcelona mai poate reveni spectaculos, din moment ce va întâlni o formație de top din Italia, care știe bine să se închidă și este deja avertizată de forța catalanilor pe teren propriu.

În plus, catalanii suferă în continuare, așa cum au demonstrat și în ultima etapă din Primera Division, chiar dacă au reușit să câștige meciul cu Sociedad, scor 3-2.

Dacă Barcelona este cu gândul și la derby-ul cu Real Madrid, Juventus poate aborda liniștită returul de pe Camp Nou: este aproape campioană în Serie A TIM, având un avans de 8 puncte față de AS Roma.

 

Borussia caută revanșa la Monaco

 

Tot în această seară, liderul din Franța, AS Monaco, va juca returul cu Borussia Dortmund. Meciul tur, încheiat cu victoria monegascilor, scor 3-2, a fost însă unul cu totul special. Partida a fost amânată cu o zi după atacul asupra autocarului nemților, Marc Bartra fiind operat după rănile pe care le-a suferit la mâna dreaptă. Cei de la Borussia și-ar fi dorit ca partida să nu se joace atât de repede, însă probabil că UEFA nu a vrut să dea peste cap un calendar și așa extrem de încărcat.

Atât Dortmund, cât și Monaco au reușit să își câștige partidele de campionat. Borussia a trecut cu 3-1 de Frankfurt, în timp ce echipa lui Jardim a trecut prin emoții mari în duelul cu Dijon. Condusă cu 0-1, Monaco a revenit în repriza secundă, golul decisiv fiind izbutit de rezerva Falcao, în minutul 81. 

 

Stanciu și Chipciu merg pe Old Trafford

Săptămâna europeană se încheie joi seară, atunci când se vor disputa meciurile retur din sferturile UEFA Europa League.

Foști jucători la FCSB, Nicușor Stanciu și Alex Chipciu merg pe Old Trafford pentru duelul retur cu echipa lui Jose Mourinho, Manchester United. Deși în momentul tragerii la sorți destul de mulți se așteptau ca englezii să se califice fără emoții mai departe, duelul rămâne deschis după remiza din Belgia, 1-1.  Mkhitaryan a marcat pentru 1-0 în prima repriză, United a avut șansa să își majoreze avantajul și să rezolve problema calificării, însă Anderlecht a egalat pe final prin Dendoncker, în minutul 86. Belgienilor nu le va fi ușor în Anglia. Englezii au moralul ridicat în condițiile în care au câștigat derby-ul cu Chelsea, scor 2-0, după golurile marcate de Rashford și Herrera.

Într-un alt meci interesant din sferturile de finală, Schalke are o misiunea grea cu Ajax.

Învinsă și de Darmstadt, ultima clasată din Germania, scor 1-2,  într-un meci în care Weinzierl și-a menajat mulți dintre oamenii de bază, Schalke trebuie să revină pe teren propriu după înfrângerea din tur, scor 0-2. Nemții au șansa să-și salveze un sezon mediocru. În Bundesliga, echipa unde a jucat și Ciprian Marica este doar pe locul 11, cu șanse destul de mici să prindă un loc de Europa.

Genk, echipa care a eliminat-o pe Astra Giurgiu în 16-imile de finală, o întâlnește pe teren propriu pe Celta. Partida se anunță una deschisă, după ce în Spania scorul a fost 3-2 pentru iberici.

 

Va rezista Lyon în -infernul de la Istanbul?

Tensiune maximă va fi însă în Turcia, la meciul dintre -Beșiktaș și Lyon. Cunoscuți pentru fanatismul lor, turcii promit un adevărat infern pentru francezi. Asta după ce la meciul tur au aruncat cu torțe în suporterii lui Lyon, forțându-i pe aceștia să pătrundă pe teren pentru a scăpa de furia lor. Partida, care a început cu mare întârziere, a fost câștigată de Lyon, scor 2-1, după ce Beșiktaș a condus până în minutul 83.

A fost o săptămână pe care cei de la Lyon nu o vor uita prea curând. După incidentele de la meciul din Europa League, fosta campioană a Franței a avut probleme și în campionat, în deplasarea de la Bastia. Suporterii corsicani au ajuns pe gazon și au vrut să-i bată pe jucătorii lui Lyon, forțele de ordine fiind depășite complet de evenimente. În cele din urmă, meciul a început, dar s-a jucat doar până la pauză (0-0), deoarece fanii gazdelor au început din nou scandalul. Partida a fost întreruptă și acum rămâne de văzut dacă jocul se va mai relua cu repriza secundă.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...
Ultima oră
Pe aceeași temă