6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga 1: Viitorul învinge Steaua cu 3-1 și urcă pe primul loc...

Liga 1: Viitorul învinge Steaua cu 3-1 și urcă pe primul loc în clasament

FC Viitorul Constanța a învins FC Steaua București cu scorul de 3-1 (0-0), sâmbătă seara, la Ovidiu, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal, informează Agerpres.

FC Viitorul a urcat pe primul loc în clasament după acest succes, conturat în repriza secundă.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a reușit abia a doua sa victorie în fața Stelei, în 13 partide, după zece eșecuri consecutive. Singura victorie se înregistrase în 2013, cu 5-2 în Ghencea. FC Viitorul a reușit prima victorie cu Steaua pe teren propriu, după ce a pierdut precedentele șase meciuri.

Un lucru important pentru soarta partidei de la Ovidiu s-a petrecut în prima repriză, când fundașul stelist Gabi Tamaș a fost eliminat în minutul 17, pentru o intrare dură la Florin Purece.

În prima parte a meciului, Florinel Coman a avut o ocazie din lovitură liberă (12), iar Steaua a avut oportunități de gol prin Florin Tănase (9) și Ovidiu Popescu (45+3), tot din lovitură liberă.

FC Viitorul trebuia să primească penalty în min. 42, când Mihai Bălașa l-a ținut în propriul careu pe Coman.

Gazdele au deschis scorul imediat după pauză, prin Florinel Coman (46), care a marcat din apropiere, după o centrare a lui Romario Benzar.

Ovidiu Popescu (50) i-a dar iar emoții lui Rîmniceanu din lovitură liberă, iar gazdele și-au dublat avantajul prin Vlad Morar (56), care a marcat un gol cu un șut dintr-un unghi aproape imposibil.

Steaua a forțat pe cartea atacului și a avut două ocazii bune, însă Gnohere a reluat peste poartă cu capul (61) la centrarea lui Gabi Enache, iar apoi Bogdan Țîru a fost aproape de autogol (64), după un șut al lui Gnohere.

FC Viitorul a marcat al treilea gol prin tânărul Carlo Casap (74), care l-a surprins pe portarul Florin Niță cu un șut de la distanță.

Steaua a redus din diferență prin Denis Alibec (80), din lovitură liberă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă