15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎnvinşii învingători

Învinşii învingători

Cu excepţia Argentinei, surclasată de Germania, toate celelalte sferturi de finală ar fi putut avea un alt învingător. A decis destinul sau inspiraţia de moment.

Ar fi fost foarte posibil ca acum să vorbim de semifinalele Ghana-Brazilia şi Paraguay – Germania dacă meciurile din sferturi ar fi avut un alt destin. Dacă Luis Suarez nu ar fi avut o inspiraţie divină să oprească mingea, cu mâna, din drumul ei spre plasa uruguayană, dacă Cardozo ar fi marcat din penalty-ul acordat Paraguayului, dacă Felipe Melo nu ar fi fost la locul şi în momentul nepotrivit în careul brazilian… Oricum, aşa cum am spus, cu excepţia meciului Argentina-Germania, unde victoria nemţilor a fost de necontestat, celelalte trei sferturi de finală ar fi putut avea alţi învingători.
Uruguayul s-a calificat în semifinale la penalty-uri (5-3, după 1-1 în cele 120 de minute de joc regulamentare), însă putea pierde în faţa Ghanei de două ori. Erau ultimele secunde ale meciului şi ghanezii Adiyi şi Appiah au trimis de două ori mingea spre plasa sud-americanilor. Luis Suarez, atacantul trupei celeste, a respins mai întâi cu piciorul, apoi cu mâna, de pe linia porţii, disperat, pentru a le mai oferi coechipierilor săi o şansă să rămână în cursă. „Ar fi fost sfârşitul Cupei Mondiale, nu aveam altă soluţie, eu am acum «mâna lui Dumnezeu»”, a glumit Suarez făcând referire la argentinianul Maradona, autorul celebrului gol marcat cu mâna la meciul cu Anglia, din sferturile CM 1986. Apoi, Ghana a ratat, prin Asamoah Gyan, în ultima secundă a prelungirilor, penalty-ul care i-ar fi putut aduce calificarea în semifinale. Dar Uruguay a rezistat şi a învins la loteria penalty-urilor.

Spania a învins Paraguay cu 1-0, dar şi campioana Europei a fost la un pas de eliminare. Era minutul 59, la scorul de 0-0, când Paraguay a primit un penalty, numai că specialistul echipei, Cardozo, a ratat. La cum decursese meciul până atunci, Paraguay ar fi luat probabil o opţiune importantă pentru calificarea în semifinale dacă ar fi avut 1-0 cu 30 de minute înaintea finalului. Aşa, spaniolilor le-a trecut glonţul pe la ureche, iar Villa a marcat, aproape de final, golul calificării ibericilor în penultimul act.
Olanda a început execrabil meciul cu Brazilia, iar Robinho a făcut repede 1-0 pentru naţionala sud-americană. „Am fost mulţumit că a fost doar 1-0 la pauză”, a spus selecţionerul olandez Bert van Marwijk. Iar ultimele 45 de minute s-au încheiat cu un deznodământ incredibil, căci Olanda a răsturnat situaţia cu ajutorul brazilianului Felipe Melo, cel care mai întâi şi-a băgat singur mingea în poartă, iar apoi şi-a lăsat coechipierii în 10 în urma unui fault inutil. Şi în loc de un simplu şi, după cum a fost prima repriză, logic succes al brazilienilor, am asistat la un triumf al olandezilor.  

Rezultatele  sferturilor
Olanda-Brazilia           2-1 (0-1)
Uruguay-Ghana           5-3 (1-1)

                                 după penaltyuri
Argentina-Germania    0-4 (0-1)
Paraguay-Spania         0-1 (0-0)

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă