8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFrancesco Totti joacă duminică meciul de retragere. Ce mesaj i-a transmis Adrian...

Francesco Totti joacă duminică meciul de retragere. Ce mesaj i-a transmis Adrian Mutu idolului său

Ajuns la 40 de ani, fotbalistul italian Francesco Totti va juca duminică ultimul meci al carierei sale. Adrian Mutu, managerul clubului Dinamo, a transmis un mesaj pe Facebook, în care povesteşte un episod trăit alături de simbolul italian.

Totti şi-a petrecut toată cariera la AS Roma, pentru care a debutat pe 28 aprilie 1993, deşi a avut, de-a lungul timpului, oferte de la echipe importante din Europa. La 24 de ani de la momentul debutului, "decarul", devenit unul dintre simbolurile de pe Olimpico, va pune ghetele în cui. Mutu, care a avut ocazia să joace împotriva lui Totti cu mai multe echipe din Italia (Internazionale Milano, Hellas Verono, Parma, Livorno, Juventus, Fiorentina şi Cesena), i-a transmis un mesaj acestuia în ziua în care se retrage din activitate.

Adrian Mutu a povestit şi un episod trăit alături de Francesco Totti. Fostul internaţional român a relatat cum, chiar pe teren, Totti i-a cerut să vină la AS Roma. După un timp de gândire în care a luat în calcul mai multe lucruri, Mutu a decis să refuze oferta simbolului din capitala Italiei.

"Se retrage unul dintre idolii mei, unul dintre cei mai puternici decari din lume, care mi-a marcat copilăria. Nu doar prin clasa şi stilul său, ci, mai presus de toate, prin golurile sale incredibile. France, a fost o onoare să joc împotriva ta, să te vad şi să-ţi admir meciurile. Ca jucător, nimeni nu-ţi poate reproşa nimic, iar ca om sunt sigur că pot spune acelaşi lucru. Îţi voi spune un episod care va rămâne mereu în mintea mea: îţi aduci aminte vara când trebuia să vin să joc la Roma?! Într-una din acele zile (eram pe picior de placare de la Fiorentina), m-a chemat Francis şi mi-a spus <<Adri, am renunţat la un milion din salariu meu şi l-am dat Fiorentinei pentru a juca cu tine în atac, aici, la Roma. Vrei să vii?>>. Să fiu sincer, pe moment nu am spus nu. După ce am stat să mă gândesc foarte mult, simţind dragostea fanilor violet, şi după ce am vorbit cu Cesare Prandelli (care a spus că dacă plec îşi dă demisia), m-am hotărât să resping oferta. Cu admiraţie faţă de acest om măreţ, Francesco Totti. Din păcate, timpul câştigă întotdeauna, chiar şi împotriva unuia dintre cei mai mari gladiatori ai Romei", a scris Adrian Mutu pe pagina de Facebook.

Francesco Totti a strâns, de-a lungul carierei, 784 de meciuri pentru AS Roma, 306 goluri şi 123 de pase decisive. Totti şi-a trecut în palmares un titlu de campion, două Cupe şi două Supercupe ale Italiei. De asemenea, mijlocaşul a câştigat Cupa Mondială cu naţionala Italiei, în 2006, fiind declarat fotbalistul anului în ţara sa în două rânduri, 2000 şi 2003.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă