25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFOTO. Karim Benzema a fost prezentat oficial la Al-Ittihad

FOTO. Karim Benzema a fost prezentat oficial la Al-Ittihad

Fotbalistul francezul Karim Benzema a fost prezentat oficial de Al-Ittihad, joi, la Jeddah, în faţa a 60.000 de suporteri.

Fostul atacant vedetă al echipei Real Madrid şi-a făcut apariţia în aclamaţiile publicului, înainte de a urca pe un podium instalat la centrul terenului.

Câştigătorul Balonului de Aur 2022, care a semnat un contract valabil trei ani cu clubul saudit, s-a adresat în engleză suporterilor pentru a le mulţumi, promiţându-le să conducă echipa la cel mai înalt nivel, rostind apoi în limba arabă „Assalam o aleikum!” (bună ziua).

Jucătorul de 35 de ani şi-a arătat apoi trofeul câştigat anul trecut, înainte de a face un tur de onoare al stadionului, semnând mingi cu dedicaţii pentru public.

În tribune, pline în special de familii, se puteau auzi mesaje de bun venit, adesea în franceză, precum „Te iubesc, Benzema” sau mesaje cu numele jucătorului inscripţionate pe tricouri ale lui Real Madrid şi Al-Ittihad.

„De ce am ales Al-Ittihad? Pentru că este un club de valoare. Este un club care tocmai a câştigat (titlul naţional), care este mereu în progres”, precizase jucătorul, în limba franceză, la conferinţa de presă de dinaintea prezentării.

Karim Benzema s-a despărţit de Real Madrid după 14 sezoane în care a cucerit în total 25 de trofee: cinci Ligi ale Campionilor, cinci Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Supercupe ale Europei, patru titluri de campion al Spaniei, trei Cupe şi patru Supercupe ale Spaniei.

Fotbalistul francez, în vârstă de 35 de ani, a disputat în total 648 de meciul în tricoul echipei spaniole şi a înscris 354 de goluri, fiind al doilea marcator din istoria lui Real Madrid, după portughezul Cristiano Ronaldo (450 de goluri), care evoluează la rândul său în Arabia Saudită, la rivala Al-Nassr.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă