23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB, cu probleme mari în apărare înaintea meciului cu Gloria Buzău! Cine...

FCSB, cu probleme mari în apărare înaintea meciului cu Gloria Buzău! Cine va face pereche cu Vlad Chiricheș?

Staff-ul tehnic al FCSB se confruntă cu dificultăți în defensivă înainte de meciul din etapa a 12-a a Superligii, având un singur fundaș central disponibil.

FCSB se află într-o situație dificilă înaintea meciului din Superliga împotriva nou-promovatei Gloria Buzău, din cauza absențelor multiple în compartimentul defensiv. După o victorie importantă în Europa League, împotriva celor de la PAOK Salonic (1-0), echipa pregătită de Elias Charalambous se întoarce în competiția internă cu un singur fundaș central disponibil pentru partida de duminică: Vlad Chiricheș.

O criză în defensivă la FCSB înaintea confruntării cu Gloria Buzău

Problemele din apărare au apărut din cauza accidentărilor și suspendărilor. Siyabonga Ngezana, unul dintre stâlpii defensivi, este în continuare accidentat și nu va putea evolua, în timp ce Joyskim Dawa și Mihai Popescu sunt suspendați. Camerunezul Dawa a acumulat prea multe cartonașe galbene, iar Popescu este în continuare suspendat după cartonașul roșu primit în confruntarea cu Petrolul.

Victoria de la Salonic nu a venit fără costuri suplimentare pentru FCSB. Pe lângă efortul depus, echipa l-a pierdut și pe Mihai Lixandru, un mijlocaș defensiv care putea fi utilizat în linia de fund. Lixandru a suferit o accidentare gravă și va fi indisponibil pentru câteva luni, ceea ce complică și mai mult problemele din defensivă pentru campioana României.

Adrian Șut, posibilă soluție de urgență în centrul apărării

În lipsa altor variante viabile, singura soluție disponibilă pentru meciul cu Gloria Buzău pare a fi utilizarea lui Adrian Șut ca fundaș central, deși acesta nu a mai jucat pe această poziție pentru FCSB. Șut, un mijlocaș de meserie, va trebui să facă pereche cu Vlad Chiricheș, care a devenit din nou piesa centrală a apărării echipei, în ciuda faptului că inițial nu era inclus în planurile pentru campionat.

„FCSB a ajuns să se bazeze pe Vlad Chiricheș, după ce fundașul de 34 de ani fusese foarte aproape de a rămâne în afara listei pentru campionat. Fostul internațional a fost păstrat doar datorită accidentării suferite de David Kiki”, a recunoscut conducerea echipei.

Mutarea lui Adrian Șut în centrul apărării este considerată riscantă, însă FCSB nu are alte opțiuni viabile, având în vedere că niciunul dintre fundașii laterali nu poate fi mutat în centru pentru a acoperi absențele. Rămâne de văzut cum se va descurca echipa în această formulă improvizată, mai ales într-un meci crucial în care echipa trebuie să recupereze punctele pierdute în primele etape ale sezonului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Raluca Moianu reacționează după ce fiica sa a rămas însărcinată la 19 ani

Raluca Moianu a făcut dezvăluiri emoționante despre fiica sa, Mara, care la doar 19 ani s-a căsătorit și este însărcinată. Raluca Moianu, fericită pentru fiica...

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...

Prețurile apartamentelor au crescut cu 15% în septembrie. Orașul cu cele mai mari scumpiri

Prețurile apartamentelor, atât noi cât și vechi, au crescut cu 15% în septembrie 2024, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, potrivit datelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă