15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFatih Terim: "Am adus un pic de fericire poporului turc"

Fatih Terim: “Am adus un pic de fericire poporului turc”

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a spus că se bucură pentru faptul că a putut să le aducă bucurie suporterilor turci după ce reprezentativa acestei țări s-a calificat la Euro 2016. Turcia a obținut calificarea directă în ultimul meci al grupei.

“Mulţumesc tuturor celor care au făcut această calificare posibilă, aici, la Konya, preşedintelui federaţiei şi copiilor (jucătorilor), deoarece sunt nişte copii. Trebuie să-i protejăm. Ţara mea merită această calificare şi aveam nevoie să ne simţim fericiţi, chiar dacă doar pentru câteva ore. Suntem foarte bucuroşi că am putut aduce un pic de fericire poporului turc. Am jucat fiecare meci ca pe o finală. Soţia mea nu a putut fi alături de mine astăzi, dar îi transmit toată dragostea mea”, a declarat Terim, potrivit Mediafax.

Căpitanul Turciei, Arda Turan, a declarat că pentru echipa sa era important să ajungă la Euro-2016: “Nu am cuvinte. Am spus, după remiza cu Letonia, că trebuie să continuăm să credem. Nu trebuia să ne abandonăm visul. Am luptat alături de poporul turc pentru a obţine acest cadou binecuvântat. Era important să mergem la Euro. De fiecare dată când Turcia joacă la Euro face lucruri măreţe”.

Reprezentativa Turciei s-a calificat la Campionatul European din 2016, din postura de cel mai bine echipă echipă clasată pe locul 3 în grupele din preliminariile competiţiei. Turcia a învins, marţi, pe teren propriu, scor 1-0, echipa Islandei, prin golul lui Selcuk Inan, din minutul 89.

Citește și Turcia i-a “smuls” Ungariei biletul la Euro 2016. Vezi echipele calificate, cine merge la baraj și cine e OUT!

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă