9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFarul este noua campioană a României. „Marinarii” au scufundat-o pe FCSB

Farul este noua campioană a României. „Marinarii” au scufundat-o pe FCSB

Farul Constanța este noua campioană a Ligii 1, după ce a reușit o „remontada” fantastică în fața celor de la FCSB și s-a impus cu scorul de 3-2.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Farul Constanța și-a trecut în palmares al doilea titlu de campioană din istorie. În fața unui stadion arhiplin, elevii lui Gică Hagi au început temător, iar în minutul 17 tabela indica 2-0 în favoarea celor de la FCSB, după golurile marcate de Adrian Șut și Andrea Compagno.

„Marinarii” au revenit treptat în joc și au redus din handicap până la pauză, prin Mateus Santos, care a profitat de gafa lui Târnovanu și a marcat cu capul.

Repriza secundă a aparținut în întregime Farului. Trupa lui Hagi a restabilit egalitatea în minutul 59, prin Tudor Băluță, care a înscris cu o lovitură de cap. Minutul 86 a fost fatidic pentru FCSB. Iulian Cristea a degajat greșit, Dan Sîrbu a recuperat și l-a servit ideal pe Louis Munteanu, care a marcat golul unei victorii de vis pentru dobrogeni.

O „remontada” senzațională care îi aduce Farului cel de-al doilea titlu din istorie, după cel cucerit în sezonul 2016/2017, sub titulatura de Viitorul.

Pentru noua campioană a României urmează provocarea cupelor europene. Farul va evolua în primul tur preliminar al UEFA Champions League, unde, deoarece nu este cap de serie, poate da peste echipe redutabile. Printre posibilii adversari se regăsesc formații precum Galatasaray, Ferencvaros, Qarabag, Slovan Bratislava, Sheriff Tiraspol, Astana sau Maccabi Haifa.

În toată istoria participărilor europene, Farul a trecut de o singură „dublă” preliminară. Se întâmpla în sezonul 2018-2019, când trupa lui Hagi elimina modesta formație luxemburgheză Racing Luxembourg, cu scorul general de 2-0.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă