13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleEuropa, la putere

Europa, la putere

Olanda şi Spania vor disputa duminică cea de-a 19-a finală a Campionatului Mondial de fotbal, învingătoarea urmând a fi prima selecţionată europeană care câştigă Mondialul în afara „bătrânului continent” în istoria de 80 de ani a competiţiei.

Spania era aşteptată de mai toată lumea în finala Mondialului sud-african, însă înaintea competiţiei cu siguranţă că nimeni nu ar fi mizat pe faptul că adversara sa din ultimul act va fi Olanda. Totuşi, în urma unui traseu excepţional, cu şase victorii din tot atâtea meciuri, jucătorii antrenaţi de necunoscutul Bert van Merwijk s-au calificat fulminant şi acum nimeni nu ar putea spune că „portocala” nu are şansa sa la titlu.

Ca de fiecare dată, toată lumea îşi pune unele întrebări aproape de final: cine va fi golgheterul competiţiei? Cine va fi desemnat jucătorul Mondialului? Cum va arăta unsprezecele ideal al campionatului? La golgheteri, e destul de simplu. Olandezul Wesley Sneijder şi spaniolul David Villa, adversari în ultimul act, au fiecare câte cinci goluri marcate şi visează să mai înscrie cel puţin o dată în finală pentru a deveni „bombardierul” competiţiei. Cu o reuşită în spatele lor se află germanul Klose, care va evolua în finala mică, însă despre el au apărut deja informaţii că nu va putea juca în ultimul meci al competiţiei din cauza unor dureri la spate. Aşa că totul se rezumă la duelul direct Sneijder-Villa. Şi în ceea ce priveşte jucătorul competiţiei lucrurile se rezumă la un duel olandezo-spaniol. Batavii îi propun pe Sneijder, Robben şi Heitinga, în timp ce ibericii mizează pe Villa, Xavi, Puyol şi Casillas. La pândă stau uruguayanul Forlan şi germanul Schweinsteiger, dar e greu de crezut că unul dintre ei va primi marea distincţie.

Iar în ceea ce priveşte echipa ideală, fiecare poate să facă un efort de imaginaţie şi să o compună singur. Îndrăznim şi noi şi iese următoarea alcătuire: Casillas – Lahm, Puyol, Heitinga, Van Bronckhorst – Xavi, Sneijder, Schweinsteiger – David Villa, Klose, Forlan.

Duminică, la Johannesburg, de la ora 21.30, va avea loc finala Olanda-Spania. Iar apoi, toate gândurile vor pleca spre Brazilia 2014!  

 

Wesley Sneijder a anunţat joi, la Johannesburg, că va evolua şi în sezonul următor la Inter Milano, în ciuda interesului manifestat de Manchester United pentru serviciile sale. „Inima mea este la Milano. Cu Inter am câştigat tot în sezonul trecut şi au mai rămas multe de câştigat, în special Supercupa Europei, Supercupa Italiei şi Campionatul Mondial al cluburilor, toate fiind trofee frumoase”, a declarat Sneijder.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă