12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbal„El Loco” Bielsa revine în antrenorat. Argentinianul va pregăti o dublă campioană...

„El Loco” Bielsa revine în antrenorat. Argentinianul va pregăti o dublă campioană mondială

Celebrul antrenor argentinian Marcelo Bielsa va pregăti echipa naţională de fotbal a Uruguayului până cel puţin la Cupa Mondială din 2026.

Supranumit „El Loco”, tehnicianul trecut pe la Olympique Marseille sau Lille a mai antrenat selecţionatele Argentinei (1998-2004) şi Chile (2007-2011).

Selecţionata „Celeste” nu mai are selecţioner de la finalul contractului lui Diego Alonso, după eliminarea din faza grupelor Cupei Mondiale 2022. Alonso preluase conducerea echipei naţionale, aflată în derută în campania de calificare pentru Qatar, după demiterea lui Oscar Tabarez (2006-2021).

În vârstă de 67 de ani, Marcelo Bielsa va conduce de pe bancă primele meciuri în luna iunie, cu ocazia a două amicale, înainte de a debuta trei luni mai târziu în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din SUA, Mexic şi Canada.

Bielsa va fi al doilea antrenor de altă naţionalitate decât uruguayană care o va antrena pe dubla campioană mondială (1930, 1950), după Daniel Passarella, un alt tehnician argentinian (1999 şi 2001).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără...

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...
Ultima oră
Pe aceeași temă