12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleDevorator de tehnicieni

Devorator de tehnicieni

Mai bine de o treime din cei 32 de selecţioneri care au început Mondialul au fost deja demişi sau au părăsit de bunăvoie postul. Cele mai arzătoare întrebări însă rămân: Va mai fi Low, de luni, antrenorul Germaniei? Va continua Maradona?

Nume mari ale breslei antrenorilor îşi caută de lucru după acest Mondial. Carlos Dunga (Brazilia), Sven Goran Eriksson (Coasta de Fildeş), Raymod Domenech (Franţa), Otto Rehhagel (Grecia), Marcello Lippi (Italia), Javier Aguirre (Mexic), Carlos Alberto Parreira (Africa de Sud), Lars Lagerback (Nigeria), Paul le Guen (Camerun), Takeshi Okada (Japonia), Hun Jung Moo (Coreea de Sud) şi Gerardo Martino (Paraguay) şi-au aflat deja „sentinţa” şi nu vor mai continua la cârma echipelor pe care le-au pregătit pe durata Mondialului.

De asemenea, Kim Jong Hun (Coreea de Nord), Bob Bardley (SUA), Vladimir Weiss (Slovacia), Mathias Kek (Slovenia) şi Reinaldo Rueda (Honduras) sunt contestaţi în ţara lor şi e de aşteptat să treacă prin „furcile” unor audieri federale înainte de a şti dacă vor mai continua la cârma naţionalelor pe care le reprezintă. Şi au rămas întrebările-cheie: va mai fi Joachim Low, de luni, antrenorul Germaniei? Va continua Diego Armando Maradona la cârma Argentinei?

Lui Low îi expiră contractul

Până luni nu vom avea răspuns la prima întrebare. Lui Joachim Low îi expiră contractul cu Federaţia Germană la încheierea Mondialului, iar tehnicianul a refuzat până în prezent să discute despre prelungirea lui. Low a declarat că va lua o decizie privind viitorul său la revenirea în ţară, după participarea la CM. „Trebuie să mă întreb după încheierea Cupei Mondiale care va fi viziunea mea pentru această echipă, pentru stafful tehnic şi să văd ce se va întâmpla cu Oliver (n.r.-Bierhoff, manager al naţionalei). Trebuie să mă gândesc la toate astea şi să am o întâlnire cu preşedintele având o idee foarte clară despre ceea ce vreau”, a spus Low.

Îngrijoraţi de această stare de fapt, conducătorii clubului Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge şi Uli Hoeness, le-au cerut oficialilor Federaţiei Germane de Fotbal să-i prelungească rapid contractul selecţionerului Low. „Nu există alternativă pentru Low. Nu trebuie să separăm această echipă de antrenorul său. Ei au potenţialul de a juca un rol important în fotbalul mondial, aşa cum s-a întâmplat cu Germania lui Beckenbauer şi Netzer în anii ’70”, a declarat Rummenigge pentru cotidianul Bild. Salariul anual al selecţionerului german este estimat la trei milioane de euro, în timp ce antrenorul naţionalei Angliei, Fabio Capello, primeşte şapte milioane de euro pe an.

Situaţia este complicată şi în ceea ce îl priveşte pe Maradona. Deşi învins cu 0-4 de Germania la Mondiale, Maradona s-a întors triumfător în Argentina, unde mii de oameni i-au cerut să nu demisioneze. „Depinde numai de el. Are contract în continuare cu noi şi nu vrem să îl dăm afară”, a spus preşedintele Federaţiei după ce Maradona lăsase să se înţeleagă că nu ar mai vrea să continue. 

Rămân pe loc

Cele mai grăbite federaţii au fost cele din Anglia, care l-a confirmat pe Fabio Capello, Chile, care i-a mai acordat un mandat lui Marcelo Bielsa, şi Serbia, vecinii noştri mergând în continuare pe mâna lui Radomir Antici. Chiar dacă nu au fost confirmaţi oficial, tehnicieni precum Bert van Marwijk (Olanda), Vicente del Bosque (Spania), Pim Veerbeck (Australia), Milovan Rajevac (Ghana), Rabah Saadane (Algeria), Ottmar Hitzfeld (Elveţia), Oscar Tabarez (Uruguay) şi Ricki Herbert (Noua Zeelandă, în cazul în care nu îşi va găsi un angajament în Anglia) vor continua cu aceiaşi jucători. Alături de ei, portughezul Carlos Queiroz a anunţat că nu are de gând să demisioneze, iar danezul Morten Olsen probabil că îşi va continua mandatul început în 2001.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă