16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDerby a la Cluj. CFR nu i-a dat nicio șansă marii rivale...

Derby a la Cluj. CFR nu i-a dat nicio șansă marii rivale „U”

CFR Cluj s-a impus categoric în derby-ul local jucat pe teren propriu contra Universității Cluj cu scorul de 4-0, luni seara, în ultima etapă a sezonului regulat.

Echipa pregătită de Dan Petrescu nu i-a lăsat nicio șansă marii rivale și a câștigat grație golurilor marcate de Rangelo Janga (25 – penalty), Ermal Krasniqi (33), Cristian Manea (42 – penalty) şi Daniel Bîrligea (90+4). CFR a ratat şi un penalty, prin Ermal Krasniqi, în minutul 81, şutul său fiind apărat de Andrei Gorcea.

Toate cele trei penalty-uri au fost acordate pentru henţuri, comise de Denis Ispas, Andrei Miron şi Andrei Piţian. Cea mai bună ocazie a „şepcilor roşii” a fost irosită de bulgarul Ivan Goranov, singur cu portarul Simone Scuffet (50).

Ioan Ovidiu Sabău i-a oferit şansa debutului tânărului Alexandru Cristian Bota, născut pe 31 martie 2008, care a intrat în minutul 84, în locul lui Ianis Stoica. La doar 14 ani, Bota devine cel mai tânăr jucător care îmbracă tricoul Universității Cluj la nivelul primei ligi. După Nicolae Dobrin (debut la 14 ani, 10 luni şi 5 zile pentru Dinamo Piteşti) şi Alexandru Stoian (debut la 14 ani, 10 luni şi 13 zile pentru Farul Constanţa, în acest sezon), Alex Bota este al treilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului românesc.

Cu această victorie, CFR Cluj încheie sezonul regulat pe poziția a 2-a, cu 63 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Farul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă