15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCristiano Ronaldo, pus la zid

Cristiano Ronaldo, pus la zid

Greşelile antrenorului Carlos Queiroz şi evoluţia slabă a vedetei Cristiano Ronaldo explică eliminarea Portugaliei în faţa Spaniei (0-1) , scria presa portugheză de ieri.

Ziariştii lusitani sunt foc şi pară pe antrenorul Carlos Queiroz, căruia nu ezită să îi ceară demisia, dar şi pe Cristiano Ronaldo, un ilustru necunoscut nu numai în meciul cu Spania, dar şi pe parcursul meciurilor din grupe, unde sclipirile sale au fost extrem de rare. „Portugalia eliminată după o greşeală a lui Queiroz”, titrează pe prima pagină Diario de Noticias (DN), în timp ce Publico se întreabă: „Ce am făcut să merităm asta?”. „Greşeala enormă de a-l scoate pe atacantul Hugo Almeida în minutul 58 a deschis calea spre eliminarea în faţa Spaniei”, scrie Correio da Manha, pentru care „Ronaldo a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri de când joacă în naţionala Portugaliei”.

Acelaşi verdict pentru Publico: „Ronaldo a trecut pe lângă Mondial”. „Mourinho a spus că Portugalia nu va câştiga CM nici măcar cu Ronaldo evoluând la o mie la oră. Însă acesta nu s-a apropiat nici măcar de viteza de croazieră”, scrie unul dintre editorialişti. „Ronaldo aproape că nu a existat”, a afirmat directorul DN, care susţine că Portugalia a fost condusă de „un antrenor fără ambiţie”. „Sincer, echipa lui nu putea mai mult. Marţi, cea mai bună echipă a câştigat, meritat şi fără surpriză”, a mai notat el. Căpitanul CR7 „a părăsit Mondialul fără a-şi lăsa amprenta”, scrie cotidianul A Bola, în timp ce Record notează: „Am fost distruşi”.

CR7 îl atacă pe Queiroz

Cristiano Ronaldo a declarat că se simte distrus după eliminarea formaţiei sale, lăsând să se înţeleagă că singurul vinovat ar fi antrenorul Carlos Queiroz. „Mă simt distrus, total dezolat, frustrat şi resimt o tristeţe de neimaginat”, a spus atacantul lusitan. După meciul jucat pe arena din Cape Town, Ronaldo, cel mai scump jucător din lume (94 milioane de euro) şi Balonul de Aur din 2008, a plecat de la stadion fără să se oprească pentru a răspunde întrebărilor jurnaliştilor. Când un reporter de la o televiziune portugheză l-a întrebat cum explică această eliminare, jucătorul i-a răspuns peste umăr: „Cum îmi explic? Această întrebare să i-o pui lui Queiroz”.

Acuzat încă de la debutul competiţiei de mai mulţi comentatori portughezi de lipsă de respect faţă de selecţionerul Queiroz şi de fuga de responsabilităţile de căpitan, Ronaldo a explicat ieri că a fost vorba doar de o frază „simplă şi nevinovată”. „Când am spus să-i adresaţi antrenorului această întrebare, m-am referit la faptul că selecţionerul Queiroz făcea o conferinţă de presă. Eu nu sunt în măsură să explic nimic. Sunt o fiinţă umană, sufăr şi am dreptul să sufăr singur. Ştiu că eu sunt căpitanul, mi-am asumat şi întotdeauna îmi voi asuma responsabilităţile”, a completat Ronaldo.

Aceeaşi presă lusitană publică cifrele lui Cristiano Ronaldo la acest Mondial, care ar indica faptul că CR7 nu s-a prea omorât cu firea pe terenurile din Africa de Sud: a făcut un singur fault în cele 360 (toate) minute jucate, a suferit 8 faulturi, a fost prins de 3 ori în ofsaid, a tras de 21 de ori la poartă (de 19 ori din afara careului), pe care a nimerit-o de doar 9 ori, a dat 140 de pase, dar numai 60% din ele au ajuns la ţintă. 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă