15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFotbal: Germania şi-a depus dosarul de candidatură pentru EURO 2024

Fotbal: Germania şi-a depus dosarul de candidatură pentru EURO 2024

 

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, i-a înmânat dosarul de candidatură secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis. El a fost însoţit mai ales de ambasadorul candidaturii germane pentru EURO 2024, fostul internaţional Philipp Lahm, informează Agerpres.

Germania a anunţat în martie 2017 că este interesată de organizarea acestei competiţii.

Turcia, cealaltă ţară ce candidează pentru organizarea EURO 2014, îşi va depune joi dosarul.

Gazda EURO 2024 va fi desemnată de Comitetul Executiv al UEFA pe 27 septembrie.

“Am participat ca jucător la Cupa Mondială 2006 din Germania. Sunt sigur că vom simţi din nou acest mare entuziasm şi că vom da naştere unui nou spirit de solidaritate cu ocazia EURO 2024”, a declarat Philipp Lahm, citat într-un comunicat al UEFA.

“Suntem un organizator cosmopolit şi avem stadioane moderne şi o bună infrastructură. Fotbalul este la noi ca la el acasă”, a adăugat fostul jucător al lui Bayern Munchen.

Germania, care a organizat CM 2006, nu a mai găzduit niciun Campionat European din 1988, când ţara era împărţită în RFG şi RDG. EURO 1988 a fost câştigat de Olanda, după 2-0 în finala cu URSS.

Ultimul Campionat European, disputat în 2016 în Franţa, s-a încheiat cu victoria Portugaliei. EURO 2020 va avea loc în 12 oraşe din diferite ţări, printre care România, cu Arena Naţională din Bucureşti.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă