Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fotbal: Cupa Ligii din Franța dispare de sezonul viitor

Cupa Ligii franceze nu va mai avea loc din sezonul viitor, a anunţat miercuri Liga de fotbal profesionist (LFP) din Hexagon, care a precizat că este vorba de "suspendarea" acestei competiţii, lansată în 1994.

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2019 - 21:09

"Această decizie va permite descongestionarea calendarului competiţional, va însemna mai mult timp de recuperare pentru jucători şi va oferi un loc suplimentar în cupele europene prin intermediul clasamentului Ligue 1 la sfârşitul sezonului 2020-2021", a asigurat LFP, confruntată cu lipsa de interes a televiziunilor ce transmit competiţia.

Decizia LFP vine după eşecul licitaţiei pentru drepturile TV corespunzătoare perioadei 2020-2024, licitaţie ce a avut loc în decembrie.

Grupurile audiovizuale Canal+ şi France Televisions, care difuzează în prezent Cupa Ligii, virează aproape 24 de milioane de euro anual pentru a transmite această competiţie puţin atrăgătoare pentru cluburile de prim-plan şi pentru spectatori.

"În funcţie de condiţiile pieţei, LFP îşi rezervă dreptul de a relansa ulterior această competiţie", a indicat instanţa. "Nu este o suprimare, ci o suspendare", a subliniat ea.

Cupa Ligii, câştigată în sezonul trecut de Strasbourg, este o competiţie rezervată echipelor din fotbalul profesionist.

Comentarii

loading...