13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbal: Antrenorul franco-bosniac Vahid Halilhodzic a fost concediat

Fotbal: Antrenorul franco-bosniac Vahid Halilhodzic a fost concediat

El a fost înlocuit de japonezul Akira Nishino, un antrenor experimentat din J-League, a anunţat Federaţia niponă de fotbal (JFA).

“Noi am considerat că noul selecţioner trebuie să provină din rândul federaţiei, ţinând cont că ne mai rămân doar două luni până la Cupa Mondială”, a declarat preşedintele JFA, Kozo Tashima, într-o conferinţă de presă.

Numit în luna martie 2015 la cârma echipei, Vahid Halilhodzic i-a condus pe “Samurai” la calificarea pentru a şasea Cupă Mondială consecutivă.

“Dar ultimele rezultate din meciurile de pregătire (1-1 cu Mali, 1-2 cu Ucraina), precum şi comunicarea cu jucătorii au dezamăgit”, a adăugat Tashima.

Luni, înaintea oficializării deciziei, cotidianul Nikkan Sports a făcut referire la “un sentiment crescând de criză în privinţa performanţelor echipei, care nu a arătat semne de progres cu mai puţin de 70 de zile înaintea Cupei Mondiale”, organizată în perioada 14 iunie-15 iulie în Rusia. O altă publicaţie a făcut referire la “o lipsă de unitate între jucători şi antrenor.

Succesorul său, Akira Nishino (63 ani), actual director tehnic al JFA, este un fost mijlocaş internaţional. El a antrenat mai multe cluburi din J-League, între care Gamba Osaka cu care a câştigat titlul naţional.

Japonia va evolua la Cupa Mondială 2018 într-o grupă cu Columbia, Senegal şi Polonia.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă