10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, își anunță...

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, își anunță retragerea din activitate

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, și-a confirmat retragerea din fotbalul profesionist.

Jucătorul de 34 de ani a părăsit clubul din nordul Londrei în urmă cu puțin peste doi ani, în circumstanțe nu foarte bune, în urma deteriorării relației sale cu Mikel Arteta, noteaz metro.co.uk.

Ozil a sperat să își relanseze cariera în Turcia, dar transferul la Fenerbahce, după un început strălucit, s-a încheiat în circumstanțe la fel de amare, în timp ce accidentările l-au împiedicat să aibă un impact semnificativ la Istanbul Basaksehir.

Confirmându-și retragerea pe Instagram, Ozil a scris: “După o reflecție atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbalul profesionist.

Am avut privilegiul de a fi fotbalist profesionist aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător pentru oportunitate. Dar în ultimele săptămâni și luni, după ce am suferit și unele accidentări, a devenit din ce în ce mai clar că este timpul să părăsesc scena mare a fotbalului.

A fost o călătorie uimitoare, plină de momente și emoții de neuitat. Vreau să mulțumesc cluburilor mele – Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahce, Basaksehir și antrenorilor care m-au susținut, plus colegilor de echipă care s-au împrietenit,” au fost câteva din cuvintele fostului mare jucător.

La nivel internațional, el a fost o figură la fel de controversată, ajutând Germania să câștige Cupa Mondială în 2014, doar pentru a fi luat ca țap ispășitor după părăsirea lor în faza grupelor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă