Fostul secretar general al CONCACAF, suspendat pe viață pentru corupție

Columbianul Enrique Sanz, fost secretar general al Confederaţiei de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF), implicat în scandalul de corupţie cunoscut sub numele de Fifagate, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal.

Share

Rl online 0 comentarii

01.10.2019 - 20:21

Secretar general al CONCACAF în perioada 2012-2015, Sanz (45 ani) a fost suspendat de Comisia de etică din cadrul FIFA pentru participarea sa, în perioada respectivă, la negocierea mitei pentru atribuirea unor evenimente sportive care se desfăşurau sub egida CONCACAF, a Federaţiei de Fotbal din Caraibe (CFU) sau a CONMEBOL (Confederaţia sud-americană de fotbal), a indicat FIFA.

Enrique Sanz va trebui să achite şi o amendă de 100.000 franci elveţieni.

În urmă cu patru ani, Sanz fusese suspendat provizoriu de FIFA din toate activităţile legate de fotbal, ulterior conducerea CONCACAF decizând să-l concedieze pe columbian pe fondul scandalului de corupţie care a vizat şi alţi oficiali ai FIFA, printre care şi preşedintele CONCACAF.

Şase săptămâni de audieri care au avut loc la sfârşitul lui 2017 la un tribunal din Brooklyn (SUA) au evidenţiat existenţa unor plăţi de milioane de dolari, sume virate de firme de marketing sportiv unor responsabili ai fotbalului din America Latină, în schimbul drepturilor TV şi de promovare a turneelor de pe continent, printre care Copa America şi Copa Libertadores.

Printre cele 42 persoane inculpate de justiţia americană în afacerea de corupţie de la FIFA au fost mai ales sud-americani, dar şi câţiva nord-americani, precum Chuck Blazer, martor-cheie al FBI, decedat în iulie 2017.

Comentarii