20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSportFostul preşedinte al României, Traian Băsescu: PSD-ul, Iohannis, şefa DNA, procurorul general,...

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu: PSD-ul, Iohannis, şefa DNA, procurorul general, Augustin Lazăr, mint prin omisiune şi manipulează! Este o cumplită bătălie pentru putere

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a scris, pe Facebook, că în această perioadă, în România, "se dă o cumplită bătălie pentru putere", iar toţi pionii implicaţi în acest joc de putere "mint prin omisiune şi manipulează".

"Toţi mint prin omisiune şi manipulează! Este o cumplită bătălie pentru putere!

PSD-ul, prin Guvernul Grindeanu, a emis celebra OUG 13/2017 pentru modificare CP şi CPP în mod netransparent, fără a trata toate modificările impuse prin deciziile CCR, ci doar acelea necesare propriei clientele politice, şi fără a informa corect presa şi populaţia asupra efectelor ordonanţei, generând un profund sentiment de neîncredere în Guvernul Grindeanu, atât intern, cât şi pe plan extern. Din acest motiv, Guvernul Grindeanu trebuie să plece. A minţit prin omisiune.

În acelaşi timp, Preşedintele României îşi susţine bătălia cu PSD prin formulări de genul “jos mâinile de pe DNA”, iar Procurorul General, Augustin Lazăr, şi Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Koveşi, lansează în zeci de interviuri în presa internă şi, mai ales, în presa internaţională informaţia falsă că lupta anticorupţie este în mare pericol din cauza intenţiei politicienilor de a modifica CP şi CPP. Ei mint însă prin omisiune. Ei nu spun că atât CP, cât şi CPP trebuie modificate de Parlament sau Guvern (În PS, vezi art. 147 lit. A din Constituţie), urmare a celor peste 50 decizii de neconstituţionalitate ale CCR şi obligaţiei de implementare a Directivei 343/2016 a Uniunii Europene.

Este evident că populaţia, şi în mod deosebit manifestanţii din Piaţa Victoriei, şi cei mai puţini de la Cotroceni, se află în mijlocul unei teribile încleştări pentru putere, între puterea politică şi instituţiile de forţă ale statului. O încleştare dusă prin rostirea de jumătăţi de adevăr, ceea ce, prin angajarea presei de una sau alta din părţi, a dus la o mare manipulare, precum că se lucrează la îngroparea luptei anticorupţie. Mare păcat, pentru că, din acest punct de vedere, în ultimii 10 ani, s-au făcut progrese mari.

Ce-i de făcut?

1. Parlamentul să treacă imediat la modificarea articolelor din CPP şi CP constatate a fi neconstituţionale sau cu elemente de neconstituţionalitate în cuprinsul lor.

2. Parlamentul să introducă în CPP şi CP toate modificările legate de implementarea Directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene.

3. În procesul de modificare a CPP şi CP, să se ia opinii de la procurori, judecători şi avocaţi.

În ceea ce mă priveşte, voi rămâne ferm în apărarea instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea pentru combaterea corupţiei, dar, în mod egal, voi fi un apărător al respectării drepturilor fundamentale. Trebuie să continuăm consolidarea statului de drept.

P.S. Art.147 al.1 din Constituţia României

Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de accord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate a fi neconstituţionale sunt suspendate de drept", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

 

Cele mai citite

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă