Fostul președinte al FIA susține anularea sezonului de Formula 1

Britanicul Max Mosley, preşedinte al Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA) între 1993 şi 2009, susţine anularea sezonului 2020 de Formula 1 din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

14.04.2020 - 10:26

Primele nouă curse ale sezonului de Formula 1 au fost anulate sau amânate şi Max Mosley vede în abandonarea campionatului cea mai bună soluţie pentru o reorganizare.

''Aşteptarea riscă să înrăutăţească lucrurile fără nicio certitudine de câştig. Nu există vreo garanţie că din iulie vor începe cursele şi asta devine tot mai improbabil. Echipele şi promotorii de curse vor avea o certitudine şi vor putea face un plan şi să ia măsuri. Ar fi mai bine să folosească această oportunitate pentru a reorganiza şi restructura Formula 1 şi a construi o bază financiară mult mai solidă pentru viitor'', a declarat Mosley, 80 ani.

Fostul şef al FIA a opinat că actualul său succesor, Jean Todt, ''nu are contact cu Formula 1'' şi nu are ''informaţii din interior''.

Ross Brawn, director executiv al Formulei 1, opina recent că sezonul 2020 ar putea cuprinde minimum opt şi şi maximum 19 curse, debutul urmând să aibă în Europa, cel mai probabil în luna iulie şi fără spectatori.

Mosley consideră că este imposibil în acest moment să faci un plan cu curse fără spectatori, cu restrângerea zilelor de antrenamente libere sau cu mai multe curse pe acelaşi circuit: ''Până nu vom şti ce se va întâmpla la nivel global cu pandemia, nu este posibil să faci planuri raţionale pentru Formula 1''.

În favoarea anulării sezonului 2020 s-a pronunţat recent şi Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1.

Comentarii