4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSportFormula 1Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru...

Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru plagiat

O decizie de retragere a unui titlu de doctor emisă luna trecută de Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) marchează cel puțin două premiere semnificative:

1) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand coordonat de Gabriel Oprea;

2) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand de la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI.

Persoana vizată nu se numără nici printre cei cinci doctori coordonați de Gabriel Oprea și devoalați de presă în 2015 ca fiind plagiatori și nu este nici vreunul din cei opt doctori coordonați de Oprea care, în 2016, au făcut cereri de renunțare voluntară la acest titlu, pentru a preveni o eventuală decizie de plagiat.

Este o persoană despre care se știu puține lucruri în spațiul public: Florica Diaconescu, judecătoare la Secția I Civilă a Curții de Apel Craiova.

Decizia prin care s-a stabilit retragerea titlului de doctor deținut de judecătoarea Florica Diaconescu a fost luată în data de 9 octombrie 2017. Până 9 noiembrie, ea avea posibilitatea să depună contestație împotriva acestei decizii a CNATDCU. Nu a făcut-o.

 

https://pressone.ro/primul-doctorand-al-lui-gabriel-oprea-caruia-i-se-retrage-titlul-pentru-plagiat/

Cele mai citite

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

România a semnat acordul de împrumut prin PNRR

Acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă între Comisia Europeană (CE) şi România, pentru disponibilizarea unei o prime tranşe, în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă