-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăSportFormula 1Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru...

Primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul pentru plagiat

O decizie de retragere a unui titlu de doctor emisă luna trecută de Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) marchează cel puțin două premiere semnificative:

1) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand coordonat de Gabriel Oprea;

2) este primul titlu de doctor retras, din motive de plagiat, unui doctorand de la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI.

Persoana vizată nu se numără nici printre cei cinci doctori coordonați de Gabriel Oprea și devoalați de presă în 2015 ca fiind plagiatori și nu este nici vreunul din cei opt doctori coordonați de Oprea care, în 2016, au făcut cereri de renunțare voluntară la acest titlu, pentru a preveni o eventuală decizie de plagiat.

Este o persoană despre care se știu puține lucruri în spațiul public: Florica Diaconescu, judecătoare la Secția I Civilă a Curții de Apel Craiova.

Decizia prin care s-a stabilit retragerea titlului de doctor deținut de judecătoarea Florica Diaconescu a fost luată în data de 9 octombrie 2017. Până 9 noiembrie, ea avea posibilitatea să depună contestație împotriva acestei decizii a CNATDCU. Nu a făcut-o.

 

https://pressone.ro/primul-doctorand-al-lui-gabriel-oprea-caruia-i-se-retrage-titlul-pentru-plagiat/

Cele mai citite

Alin Nica nu vrea să se asocieze cu Dominic Fritz, asistat de un „babysitting administrativ”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, respinge ideea lui Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, de înființare a unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară care să cuprindă...

Studiu – Vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea

Potrivit unui studiu finanțat de Institutele Naționale de Sănătate din America, vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea.Peste 2.000 de cupluri au participat la acest studiu...

Șoferii spărgători de grevă, pedepsiți de colegi. Le-au distrsus mașinile!

Șoferii spărgători de grevă au fost nevoiți să suporte mainifestările violente din partea mai multor colegi, atunci când au ajuns în autobaze. Greva STB a...
Ultima oră
Pe aceeași temă