25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Palade vrea 6 milioane de euro cadou de la Unirea Shopping Center

Noi dezvăluiri despre managementul lui Carmen Palade arată cum fosta soție a lui Dan Adamescu a fraudat compania cu milioane de euro și încearcă acum să mai ia altele cadou. Unirea Shopping Center continuă auditul intern care scoate la iveală rețetele unui management fraudulos.

Timp de 2 ani, acționarul principal a încercat să recâștige controlul magazinului Unirea, după ce Carmen Palade, abuzând de funcția pe care o deținea a adus compania în afara legii. ASF a sancționat-o cu câteva zeci de mii de lei, iar îndepărtarea acesteia de la șefia magazinului Unirea a fost contestată și îngreunată de fostul președinte al CA.

La mai bine de trei luni de când s-a demarat un audit intern, ies la iveală și motivele pentru care Carmen Palade a refuzat atâta vreme convocarea CA și s-a luptat pentru a rămâne în funcție.

Contract cu dedicație de la Palade la Palade de 50.000 de euro/ lună

În rapoarte curente trimise la ASF și Bursa de Valori s-a prezentat cum Palade și-a vândut la prețuri de nimic mașinile din parcul companiei, cum a cheltuit sute de mii de euro în excursii de shopping în străinătate, însă fraudele descoperite încep să capete aspecte penale.

În 2014, abuzând de funcția sa, fără a avea aprobarea consiliului de administrație, Palade semnează un contract de management cu una din firmele sale, Pal D’or Con SA. Palade semnează contractul ca și director general din partea Unirea Shopping Center, iar firma sa o numește pe Carmen Palade director general prin contract, pentru suma de 34.430 de euro lunar + TVA, pe care apoi îl mărește la 50.000 de euro/ lună prin act adițional.

Deci directorul general se angajează pe sine printr-o firmă personală în funcția de… director general.
Aceasta în condițiile în care Palade era remunerată cu 10.000 de euro pe lună pentru poziția de președinte CA care prin statut era asociată și cu cea de director general.

Prin urmare, Palade a reușit performanța de a-și plăti de două ori un job cu o sumă de 60.000 de euro / lună, fără a înștiința consiliul de administrație.

Mai mult decât atât, simțind că va pierde controlul companiei, Palade semnează un ultim act adițional, cu data de 31 ianuarie 2017, fără număr de înregistrare în companie, însă cu data autentificată de un notar tocmai în 6 iulie 2017, prin care decide că va primi drept despăgubire 6 milioane de euro (echivalentul a 10 ani de plăți lunare) dacă va renunța la contract. În condițiile de renunțare, Palade trece inclusiv demisia din funcție.

Cu alte cuvinte, dacă ar fi demisionat din funcția de director general, ar fi cerut 6 milioane de euro despăgubire.

Luptă în instanță

După ce a ascuns acest contract de noua conducere, Palade a și început demersurile de a primi cadoul de 6 milioane de euro în instanță, notificând compania pentru a încasa ceea ce se poate numi ”prima de abuz”. TNG reclamă public această practică, și va începe toate demersurile legale pentru a sesiza autoritățile în legătură cu ilegalitatea prin care Palade a fraudat compania cu peste un milion de euro, arătând că prejudiciul cauzat de Palade se ridică deja la câteva milioane de euro.

„Este fără îndoială imoral să te numești printr-o firmă proprie director general al unei companii, dar este hoție să mai reclami milioane de euro prin această metoda. Carmen Palade era numită președinte al CA, și prin statutul societății era și director general. Pentru asta era remunerată de Unirea cu 10.000 de euro/ lună. Este absolut incredibil că a semnat un contract prin care se deleagă pe sine printr-o firmă interpusă director general pentru alți 50.000 de euro pe lună, încasând doar pe acest contract peste 10 MILIOANE DE LEI. Și asta nu ajunge. Mai vrea alte 6 milioane de euro. Este o practică ce pune în pericol viitorul companiei.” spune Alexander Adamescu, Președinte CA al Unirea Shopping Center.

Ultima oră
Pe aceeași temă