5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportFormula 1Mercedes are un nou monopost pentru Formula 1. Ce țintă are

Mercedes are un nou monopost pentru Formula 1. Ce țintă are

Mercedes-AMG F1 W12 E Performance a fost prezentat marți dimineață de către echipa cu sediul în Brackley. Team-ul care domină de ani buni cursele de Formula 1 a prezentat întregii lumi monopostul cu care își propune să își prelungească supremația.

„Săgețile de argint” au dominat Formula 1 de la trecerea la motoarele turbo-hibride în 2014, câștigând fiecare campionat al constructorilor și al piloților din acel an, când au pus capăt dominației de 4 ani a celor de la Red Bull.

Noua mașină păstrează o mare parte din tehnologia modelului W11 din sezonul trecut, care a câștigat 13 din cele 17 curse disputate, după ce marile modificări ale regulamentului F1 au fost amânate până în 2022, din cauza pandemia Covid-19.

Cu toate acestea, există câteva modificări cheie pe mașină, în special eliminarea fantelor de pe podea, așa cum cer noile regulile pentru sezonul următor.

Mașina de anul trecut are acum o „manta” neagră specială, asemănătoare cu cea adoptată înainte de debutul amânat al sezonului trecut, ca o manifestare de sprijin a diversității și o poziție împotriva rasismului și discriminării, o cauză pe care Lewis Hamilton a îmbrățișat-o în mod special pe tot parcursul sezonului.

Monopostul din acest sezon păstrează combinația de nuanțe de negru, cu un ușor degradee spre argintiu, în zona dinspre spate, și un strop de roșu, ca o reprezentare a sponsorului, devenit de acum acționar al echipei Ineos.

Hamilton va fi din nou la volan pentru Mercedes, după ce a semnat un contract pentru încă un an, ajungând astfel la opt sezoane în culorile Mercedes, de la „transferul” său de la McLaren, în 2013. Britanicul a câștigat anul trecut cel de-al șaptelea titlu de pilot, ceea ce echivalează cu recordul deținut până acum de Michael Schumacher, și speră că W12 îl va putea ajuta să bată acest record în 2021.

I se alătura din nou Valtteri Bottas, care își începe al cincilea an în echipa Mercedes, sperând că în acest sezon va reuși să își devanseze colegul de echipă, revendicându-și titlul suprem în 2021.

Fostul pilot McLaren, Stoffel Vandoorne, va fi pilotul de rezervă al echipei, alături de coechipierul său de la Mercedes în Formula E, Nyck de Vries.

Noua mașină va intra pe pista pentru testele de pre-sezon în perioada 12-14 martie, înainte de deschiderea sezonului cu Marele Premiu al Bahrainului, două săptămâni mai târziu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marea Britanie și SUA acuză China că desfășoară o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din...

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...

Secretarul general al ONU cere o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza

Secretarul general al Naţiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a salutat luni adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii prin care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă