15.2 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăSportFormula 1EXCLUSIV. DNA, urmărire penală in rem într-un dosar Romsilva care poate duce...

EXCLUSIV. DNA, urmărire penală in rem într-un dosar Romsilva care poate duce la Ilie Sârbu

Un raport al Corpului de control al premierului Ponta, trimis în ianuarie a.c. la DNA, îl incriminează indirect chiar pe socrul premierului, Ilie Sârbu. În acest moment, raportul Corpului de control al premierului s-a transformat în dosar penal la DNA. Un dosar penal în care a început deja urmărirea penală in rem, adică față de faptă.

Direcția Națională Anticorupție a răspuns astfel unei solicitări a „României libere” referitoare la raportul Corpului de control al premierului: „Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal, constituit ca urmare a transmiterii, către DNA, a unui raport întocmit de Corpul de control al primului ministru, având ca obiect rezultatele unui control la fondul forestier. Până în acest moment, nu s-a dispus urmărirea penală faţă de persoane, ci doar faţă de faptă, în legătură cu suspiciuni de infracţiuni asimilate corupţiei.”

Infracțiunile asimilate corupției despre care vorbește DNA i-ar putea aduce și lui Ilie Sârbu o audiere la DNA. Așa cum a demonstrat „România liberă”, una din faptele incriminate în raportul Corpului de control al premierului (abuz în serviciu la Romsilva) s-a suprapus cu mandatul de ministru al Agriculturii al lui Ilie Sârbu (vezi aici – Corpul de control al lui Ponta îl trimite pe Ilie Sârbu la DNA)

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă