15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1: Bernie Ecclestone îl îndeamnă pe Vettel să plece de la...

Formula 1: Bernie Ecclestone îl îndeamnă pe Vettel să plece de la Ferrari

Ecclestone, 89 ani, care a controlat Formula 1 între 1978 şi 2017, a declarat la canalul Sport1 că performanţele lui Vettel au avut de suferit de când face parte din echipa Ferrari, începând cu 2015.

Cvadruplul campion mondial cu Red Bull a fost eclipsat sezonul trecut de coechipierul său monegasc Charles Leclerc, care este manageriat de fiul şefului Federaţiei internaţionale de automobilism, Jean Todt. Germanul a fost al cincilea în clasamentul piloţilor, în timp ce Leclerc s-a clasat al patrulea în sezonul 2019.

Mai mult, Ecclestone suspectează că Vettel, 32 ani, nu beneficiază la Ferrari de susţinerea deplină a directorului Mattia Binotto, de care are nevoie în situaţia actuală. Opţiunile germanului ar fi să se retragă sau să caute o altă echipă, cum este McLaren, care din 2021 va trece la motoare Mercedes.

”Formula 1 are nevoie de un Sebastian care să triumfe. El s-a scufundat sezonul trecut, dar nu există niciun motiv să nu poată, ca şi campionul mondial Lewis Hamilton, cu şase titluri mondiale, să atingă recordul de şapte titluri mondiale al lui Michael Schumacher”, a opinat Ecclestone.

Vettel, 32 ani, este în ultimul an de contract cu Ferrari, dar nu a reuşit să câştige vreun titlu mondial cu scuderia, aşa cum făcuse cu Red Bull între 2010 şi 2013.

În ce priveşte actualul sezon din Formula 1, din care primele nouă curse au fost anulate sau amânate, Ecclestone îşi menţine părerea că întregul sezon 2020 ar trebui abandonat.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă