10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFormațiile din Premier League reiau antrenamentele de marți

Formațiile din Premier League reiau antrenamentele de marți

Prima ligă engleză a avut luni o reuniune în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii celor 20 de cluburi, hotărârea de revenire la pregătirea centralizată fiind acceptată unanim.

”Reprezentanţii Premier League au votat în unanimitate revenirea la antrenamente în grupuri restrânse, începând de mâine, primul pas spre repornirea campionatului. Jucătorii se vor putea antrena păstrând distanţa socială, iar partea de contact nu este permisă”, se arată într-un comunicat al primei ligi engleze.

De asemenea, se precizează că vor fi respectate toate condiţiile igienico-sanitare impuse în această perioadă, atât de jucători, membri ai staff-urilor tehnice sau restul personalului.

Guvernul britanic speră că meciurile din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, Premier League, vor putea fi reluate la mijlocul lui iunie, a indicat luni ministrul Culturii şi Sportului, Oliver Dowden, care a subliniat că prioritatea este “securitatea publică”.

“Am avut discuţii foarte productive joi cu Federaţia (FA), Liga de fotbal şi Premier League. Muncim mult împreună cu ei pentru a reveni, vizând mijlocul lui iunie, dar criteriul numărul unu va fi securitatea publicului”, a explicat Dowden pentru Sky Sports.

“Dacă reuşim să rezolvăm asta, vom putea reveni la mijlocul lui iunie. Facem progrese mulţumitoare”, a adăugat el.

Ultimul meci din campionatul Angliei a avut loc pe 9 martie. Premier League speră că va putea încheia sezonul disputând cele 92 de meciuri rămase.

Project Restart prevedea iniţial reluarea antrenamentelor colective începând de luni şi reluarea meciurilor pe 9 iunie, însă au apărut întârzieri din cauza reticenţelor legate de securitatea sanitară sau de modalităţile de revenire a competiţiei, ca desfăşurarea meciurilor pe terenuri neutre. Data-ţintă ar fi acum 12 iunie.

În weekend, antrenorul lui Newcastle United, Steve Bruce, a estimat că această dată ar trebui amânată, pentru a permite revenirea în formă a jucătorilor.

Dacă meciurile vor fi reluate mai devreme de sfârşitul lui iunie, fotbaliştii “vor cădea ca un castel de cărţi de joc”, a declarat el pentru Sunday Telegraph.

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă