Finala Champions League din 2021 va avea loc în Turcia

Turcia s-a arătat "satisfăcută" că va găzdui finala Ligii Campionilor din 2021 în locul celei din acest an, după cum era prevăzut iniţial, preferând să renunţe la găzduirea unui meci fără suporteri din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

17.06.2020 - 20:29

UEFA a anunţat miercuri că finala Ligii Campionilor prevăzută în 2020 la Istanbul va fi înlocuită de un turneu final la Lisabona, metropola turcă urmând în schimb să găzduiască ultimul act al ediţiei din 2021.

Deşi îşi exprimase în urmă cu câteva săptămâni speranţa că va organiza finala în acest an, Federaţia turcă de fotbal (TFF) a salutat anunţul UEFA.

"Îi mulţumesc preşedintelui UEFA că a luat o decizie benefică pentru fotbalul european şi fotbalul turc", a declarat preşedintele TFF, Nihat Ozdemir, într-o conferinţă de presă la Istanbul.

În faţa perspectivei unei finale fără fani din cauza pandemiei de coronavirus, TFF a cerut UEFA "să renunţe la dreptul său în acest an pentru a o găzdui pe cea care va avea loc în 2021, în prezenţa publicului", a afirmat el.

"Decât să jucăm fără suporteri, mi se pare mult mai pertinentă ideea să organizăm această finală în prezenţa a 100.000 de turişti care vor genera câştiguri importante (...)", a spus Ozdemir.

Decizia UEFA "ne satisface", a afirmat ministrul turc al Sportului, Mehmet Kasapoglu. "Vom organiza finala anul viitor în cel mai frumos mod, nimeni să nu se îndoiască de asta", a adăugat el.

Finala se va disputa pe stadionul olimpic Ataturk, ce a găzduit şi legendara finală a Ligii Campionilor din 2005, câştigată de Liverpool în faţa lui AC Milan.

Comentarii