11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFinal interzis cardiacilor în Liga a 2-a

Final interzis cardiacilor în Liga a 2-a

Play-off-ul Ligii a 2-a a ajuns la final, după o ultimă etapă incendiară, la începutul căreia cinci din cele șase formații aveau șanse de promovare. Toate cele trei partide s-au disputat simultan, dar ierarhia finală din clasament s-a decis la ultima fază.

După primele 45 de minute de joc, UTA și Mioveni erau promovate, în timp ce locul la baraj era ocupat de FC Argeș. Arădenii au deschis scorul în deplasarea de la Pitești, după un penalty transformat fără emoții de Alexandru Ioniță. La Mioveni, gazdele au marcat rapid prin Ișfan, în minutul 5, înainte ca Arnăutu să egaleze pentru Petrolul, în minutul 39, în urma unei lovituri de cap. În Regie, Rapid și Turris au încheiat prima repriză la egalitate, scor 0-0.

Nebunia s-a declanșat în mitanul secund, atunci când ierarhia a suferit modificări. Prima care a marcat a fost FC Argeș, care a egalat-o astfel pe UTA. Petrolul a preluat conducerea la Mioveni și a ajutat-o pe Turris, care a marcat și ea pe terenul Rapidului. Înaintea ultimei faze din partida Rapid – Turris, UTA era campioană, formația din Turnu Măgurele promovată de pe locul 2, iar FC Argeș, care căuta în continuare golul promovării, se afla pe locul 3.

În minutul 90+7, Rapid a egalat la ultima acţiune a partidei, Amir Jorza înscriind în urma unei învălmăşeli în careul lui Turris. Acest gol i-a trimis pe elevii lui Erik Lincar pe poziția a patra și a facilitat promovarea directă a lui FC Argeș, iar Mioveni a prins locul la baraj.

Astfel, după mai bine de un deceniu de așteptare, două formații de tradiție revin pe prima scenă a fotbalului românesc. UTA revine în Liga 1 după 12 ani, echipa arădeană retrogradând la finalul sezonului 2007-2008. De cealaltă parte, FC Argeş va evolua în prima divizie a țării după 11 ani. În stagiunea 2008-2009, formația piteșteană s-a clasat pe locul 10, dar a fost retrogradată după ce Cornel Penescu, patronul clubului la acea vreme, a mituit mai mulți arbitri.

Chiar dacă a avut același număr de puncte ca și FC Argeș, CS Mioveni a terminat pe locul trei deoarece a beneficiat de rotunjire pentru play-off. Formația antrenată de Claudiu Niculescu așteaptă acum să își afle adversara împotriva căreia va disputa barajul pentru Liga 1.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă