10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFIFPro susține jucătorii care părăsesc terenul din cauza scandărilor rasiste

FIFPro susține jucătorii care părăsesc terenul din cauza scandărilor rasiste

“Din cauza faptului că aplicarea măsurilor de protejare a fotbaliştilor profesionişti a eşuat, FIFPro va susţine în totalitate jucătorii şi echipele care vor decide să părăsească terenul şi va oferi asistenţă acelor jucători, dacă va fi necesar”, a precizat sindicatul într-un comunicat.

Internaţionalul malian a fost ţinta scandărilor rasiste în cursul meciului câştigat de FC Porto pe terenul formaţiei Vitoria Guimaraes (1-2). Marega a înscris golul decisiv în repriza secundă, iar apoi a primit un cartonaş galben din partea arbitrului, după ce a arătat cu degetul către pielea sa, ca răspuns la scandările rasiste împotriva sa, venite din partea suporterilor echipei gazdă. El a vrut să părăsească terenul, însă a fost oprit de coechipierii săi, fiind ulterior înlocuit de antrenorul lui FC Porto.

“Din cauza faptului că aplicarea măsurilor de protejare a fotbaliştilor profesionişti a eşuat, FIFPro va susţine în totalitate jucătorii şi echipele care vor decide să părăsească terenul şi va oferi asistenţă acelor jucători, dacă va fi necesar. Suntem profund preocupaţi de situaţia jucătorilor care sunt supuşi acestui timp de discriminare vătămătoare”, a precizat sindicatul într-un comunicat.

FIFPro a mai oferit în trecut sprijinul său în cazuri individuale în care jucătorii au părăsit terenul în timpul meciurilor, însă este pentru prima oară când susţine o astfel de acţiune la nivel general.

Sindicat a subliniat, totodată, că terenul este locul de muncă al jucătorilor, iar “organizatorii competiţiilor fotbalistice, angajatorii şi guvernele au datoria să îi protejeze pe jucătorii expuşi la discriminare pe terenul de joc”.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă