12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportFIFA a decis! Cu ei mergem la Olimpiadă

FIFA a decis! Cu ei mergem la Olimpiadă

Chiar dacă Jocurile Olimpice au fost devansate cu un an din cauza pandemiei mondiale de coronavirus, tricolorii care, sub comanda lui Mirel Rădoi, au reușit să ducă echipa națională de tineret în semifinalele Campionatului European de Fotbal din Italia vor putea merge la Tokyo.

După ce Federaţia Română de Fotbal (FRF) a trimis o adresă către FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Olimpiada găzduită de Tokyo, forul de la Zurich a hotărât că, deşi competiţia se va desfăşura în 2021, pot fi prezenţi jucătorii care au obţinut calificarea.

Pe 27 martie, FRF se adresase forului fotbalistic internațional cu privire la situaţia fotbaliștilor cu drept de joc la Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru jucătorii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. FIFA a confirmat propunerea FRF printr-un comunicat emis în urma şedinţei grupului de lucru dedicat impactului pandemiei Covid-19: „Am decis să păstrăm criteriile de eligibilitate originale, mai exact vor avea drept de joc fotbaliştii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”.

Totuși, naționala condusă de Adrian Mutu a primit și o veste mai puțin plăcută. Debutul „Briliantului” pe banca tehnică a tricolorilor mici a fost stricat de pandemia de coronavirus. UEFA a anunțat că meciul echipei naţionale Under 21 a României cu Danemarca, din preliminariile Campionatului European de tineret din 2021, care trebuia să se dispute în iunie, a fost reprogramat pentru luna noiembrie.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care urmau să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, au fost amânate de CIO din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...

Reprezentanții Comisiei Europene, în vizită la București. Discuții despre situația fiscală a României, cererea de plată numărul 3

Reprezentanții Comisiei Europene derulează o vizită la București în perioada 18-21 martie, iar discuțiile se axează pe situația fiscală a României, cererea de plată...

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă