13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Fernando Alonso, revenire de senzație în Formula 1

La aproape 39 de ani, dublul campion mondial de Formula 1 se pregătește pentru o nouă aventură la clasa regină a competițiilor auto. Pilotul iberic s-a înțeles cu Renault și va face echipă, începând din sezonul următor, cu Esteban Ocon. Alonso a mai concurat pentru echipa constructorului francez în două intervale, 2002-2006 și 2008-2009.

Se pare că în spatele accestei reveniri de senzație se află Flavio Briatore, mai vechea cunoștință a lui Alonso. Acesta a primit acceptul pentru negocierea unui contract pe doi ani chiar din partea noului președinte Renault, Luca de Meo, imediat ce australianul Daniel Ricciardo a anunțat că din sezonul următor va concura pentru McLaren.

„Renault este familia mea, unde am cele mai frumoase amintiri din Formula 1, după cele două titluri mondiale câștigate. Este o mare mândrie și o mare emoție să mă întorc la echipa care mi-a dat șansa să-mi încep cariera și care, acum, îmi oferă oportunitatea de a reveni la cel mai înalt nivel. Voi împărtăși întreaga mea experiență de pe circuit cu toată lumea, de la ingineri, până la mecanici și colegi. Echipa vrea și are puterea de a reveni pe podium, așa cum îmi doresc și eu”, a spus Alonso, după revenirea la Renault.

Campion mondial în 2005 şi 2006 cu Renault, Alonso a mai concurat de-a lungul carierei pentru echipele McLaren și Ferrari. În total, acesta a câștigat 32 de curse, cel mai recent succces datând din 2013, în Mare Premiu al Spaniei. Chiar dacă a „șomat” în Formula 1, Alonso nu a stat departe de competițiile auto. Ibericul s-a impus de două ori în celebra cursă de anduranță de la Le Mans.

Ultima oră
Pe aceeași temă