10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFernando Alonso, revenire de senzație în Formula 1

Fernando Alonso, revenire de senzație în Formula 1

La aproape 39 de ani, dublul campion mondial de Formula 1 se pregătește pentru o nouă aventură la clasa regină a competițiilor auto. Pilotul iberic s-a înțeles cu Renault și va face echipă, începând din sezonul următor, cu Esteban Ocon. Alonso a mai concurat pentru echipa constructorului francez în două intervale, 2002-2006 și 2008-2009.

Se pare că în spatele accestei reveniri de senzație se află Flavio Briatore, mai vechea cunoștință a lui Alonso. Acesta a primit acceptul pentru negocierea unui contract pe doi ani chiar din partea noului președinte Renault, Luca de Meo, imediat ce australianul Daniel Ricciardo a anunțat că din sezonul următor va concura pentru McLaren.

„Renault este familia mea, unde am cele mai frumoase amintiri din Formula 1, după cele două titluri mondiale câștigate. Este o mare mândrie și o mare emoție să mă întorc la echipa care mi-a dat șansa să-mi încep cariera și care, acum, îmi oferă oportunitatea de a reveni la cel mai înalt nivel. Voi împărtăși întreaga mea experiență de pe circuit cu toată lumea, de la ingineri, până la mecanici și colegi. Echipa vrea și are puterea de a reveni pe podium, așa cum îmi doresc și eu”, a spus Alonso, după revenirea la Renault.

Campion mondial în 2005 şi 2006 cu Renault, Alonso a mai concurat de-a lungul carierei pentru echipele McLaren și Ferrari. În total, acesta a câștigat 32 de curse, cel mai recent succces datând din 2013, în Mare Premiu al Spaniei. Chiar dacă a „șomat” în Formula 1, Alonso nu a stat departe de competițiile auto. Ibericul s-a impus de două ori în celebra cursă de anduranță de la Le Mans.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă