6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFederer nu se va retrage niciodată din tenis. Cum va fi posibil

Federer nu se va retrage niciodată din tenis. Cum va fi posibil

În cursul acestei săptămâni, Globi a lansat cea de-a 92-a ediție a seriei de benzi de desene intitulată „Globi și Roger”. Celebru în țara cantoanelor, papagalul albastru, care poate fi cel mai bine descris drept Mickey Mouse-ul din Elveția, a fost creat de Robert Lips, în 1932, sub formă de benzi de desene, devenind ulterior o carte ilustrată. Globi este foarte popular în Elveția și Federer se mândrește cu propria sa colecție de benzi desenate, colecționate în copilărie.

Cea mai recentă aventură a lui Globi ar putea fi cea mai mare din toate timpurile, el și Federer mergând la Wimbledon, jucând tenis împreună și vizitând o școală din Africa.

Globi a rămas în bine-cunoscuta ținută, cu beretă și pantalonii largi în carouri, specifică numeroaselor sale aventuri, în timp ce caricaturistii au încercat să păstreze stilul vestimentar al lui Federer, asortându-i ținuta cu bandana sa caracteristică.

Federer nu doar că a cedat dreptul de folosință asupra numelui său, dar s-a implicat, oferind poveștile sale de viață și participând la conceptualizarea cărții, căreia i-a scris chiar și prefața.

Benzile desenate „Globi și Roger” sunt disponibile în limbile germană, engleză și franceză, precum și pe CD audio.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă